Bøger / faglitteratur

Inklusion : en guide til inkluderende praksis i skolen


Beskrivelse


Præsentation af teorier og metoder til at udføre inklusion samt praktiske råd til at lave en inkluderende praksis med udgangspunkt i centrale fokusområder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 6. mar. 2015

En letlæst guide til undervisere og kommende undervisere i skolen om inklusion.

Bogen er bygget op over to hoveddele. Den første del præsenterer teorier og metoder bag den inkluderende praksis. Og den anden del giver praktiske råd til at lave en inkluderende praksis med udgangspunkt i fem centrale fokusområder. Bogen er letlæst og skrevet i et praksisorienteret sprog. De forskellige teorier og metoder suppleres flittigt med cases, som gør teorier og metoder konkrete samt lette at overføre til egen undervisningspraksis.

Det er en god bog både for lærerstuderende og for undervisere, som arbejder med inklusionsproblematikken i deres undervisning. Bogen er hurtigt læst, men rummer megen god inspiration og guidning til at lykkes med inklusion.

Der er meget fokus på inklusionsbegrebet i skoleverdenen i disse år, og der udkommer derfor også mange bøger om emnet. Denne bog adskiller sig fra de fleste andre ved at være letlæst, mindre forskningsbaseret og mere praksisfokuseret. Bogen kan suppleres med titler som Hvad der virker i inkluderende undervisningInklusionens didaktik og Inklusionens didaktikDer er meget fokus på inklusionsbegrebet i skoleverdenen i disse år, og der udkommer derfor også mange bøger om emnet. Denne bog adskiller sig fra de fleste andre ved at være letlæst, mindre forskningsbaseret og mere praksisfokuseret. Bogen kan suppleres med titler som Hvad der virker i inkluderende undervisning og .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 6. apr. 2016

af

af

Christina Krolmer

d. 6. apr. 2016