Bøger / faglitteratur

Innovativ evaluering


Beskrivelse


Om hvordan man som offentlig virksomhed kan håndtere de rammer, der sættes for ens arbejde fra myndighedernes side gennem krav til evaluering, monitorering, kvalitetsudvikling og dokumentation.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 7. juni 2010

Henvender sig primært til ledere og andre i den offentlige sektor som mødes med et krav om at evaluere og dokumentere givne opgaver. Opgavebrug til videregående studier.

2 professionelle evalueringskonsulenter skriver her en bog i serien Erhvervspsykologiserien med en konceptuel del og en praktisk del. I den konceptuelle del redegør forfatterduoen for den teoretiske baggrund for det som de kalder "Innovativ evaluering". I forordet understreger forfatterne, at de ikke præsenterer noget "endegyldigt evalueringskoncept", men at de i stedet beskriver deres tilgang til evaluering. Bogen praktiske del tager udgangspunkt i en række faktiske cases fx fra folkeskoler, sundhedssektoren og fra forskellige forvaltninger. Jeg forstår budskabet således: at med de stadig større krav til evaluering og dokumentation af opgaver i det offentlige synes det oplagt, at man søger at bruge alt det evalueringsarbejde man laver, som et naturligt afsæt for innovation i en given organisation.

Første egentlige præsentation af "Innovativ evaluering". Om dokumentationsarbejde og udvikling fx også Narrativ dokumentation : en metode til udvikling af pædagogisk arbejde. I samme serie også fx Etik i organisationen eller Systemisk coaching.

Bogen er ikke den nemmeste at læse og forstå, men den er målrettet og brugbar for både teoretikere og praktikere, når det gælder evalueringsarbejde.


Danske kommuner

Årg. 42, nr. 1 (2011)

af

af

Gete Bjerring

Årg. 42, nr. 1 (2011)


Børsen

d. 2. juli 2010

af

d. 2. juli 2010