Bøger / faglitteratur / kogebøger

Insectivore : en kogebog med insekter


Beskrivelse


Bogen er opbygget omkring 6 insekter: græshopper, fårekyllinger, melorme, bilarver, voksmøllelarver og myrer. Hvert kapitel indeholder en række opskrifter og oplysninger om insektets udbredelse, næringsindhold og hvordan man får fat i dem.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. okt. 2016

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 4. okt. 2016

Insekter er en del af menuen i mange lande i verden. Her præsenteres de i en kogebog, som et alternativ til konventionelt kød. For nysgerrige madentusiaster.

Efterspørgslen på kød er stigende og produktionen er under pres. Derfor bør vi spise fx insekter som et alternativ, og denne bog fortæller os hvordan vi kan komme i gang. Gennem en række retter anvendes insekter som ingredienser. I de fleste retter fungerer insektet som krydderi, men enkelte steder også som den primære proteinkilde. Retterne er inddelt i seks grupper med hver deres insekt. De seks insekter er græshopper, fårekyllinger, melorme, bilarver, voksmøllarver og myrer. De findes alle i Danmark og der er vejledning til køb og fangst. Opskrifterne ledsages af fotos, dels af retterne dels stemningsfotos fra naturen. Bag bogen står Rasmus Leck Fischer, som er køkkenchef i Atelier 1B under Gastronomisk Innovation, og Flemming Gernyx som er fotograf. De to har tidligere arbejdet sammen om SnapsUkrudt og UkrudtEfterspørgslen på kød er stigende og produktionen er under pres. Derfor bør vi spise fx insekter som et alternativ, og denne bog fortæller os hvordan vi kan komme i gang. Gennem en række retter anvendes insekter som ingredienser. I de fleste retter fungerer insektet som krydderi, men enkelte steder også som den primære proteinkilde. Retterne er inddelt i seks grupper med hver deres insekt. De seks insekter er græshopper, fårekyllinger, melorme, bilarver, voksmøllarver og myrer. De findes alle i Danmark og der er vejledning til køb og fangst. Opskrifterne ledsages af fotos, dels af retterne dels stemningsfotos fra naturen. Bag bogen står Rasmus Leck Fischer, som er køkkenchef i Atelier 1B under Gastronomisk Innovation, og Flemming Gernyx som er fotograf. De to har tidligere arbejdet sammen om Snaps og .

Dette er intet mindre end den første danske insektkogebog, og den adresserer i den grad problemstillingen med konventionelt kød. Fotosiden er exceptionelt flot og tangerer flere steder et naturfotoværk. Dette vil hjælpe dem, der har det lidt svært med insekter, godt på vej i køkkenet. En anderledes og flot kogebog.

Det at spise insekter er behandlet i Spiselige insekter, men denne bog er den første egentlige insektkogebog på dansk.