Bøger / faglitteratur til børn

Insekter


Beskrivelse


Om forskellige insekter, herunder edderkopper, tusindben, sommerfugle, græshopper, snegle og myrer. Hvert dobbeltsidede opslag består af tegninger, ledsagende tekst og faktabokse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2002

af

af

Poul Wibbert Esberg (skole)

d. 30. sep. 2002

Hvad der har fået forlaget til at oversætte Creepy Crawlies med Insekter er svært at forstå, for bogen handler om smådyr, krible-krabledyr eller invertebrater, som de bliver kaldt. Bogen boltrer sig derfor lystigt rundt mellem insekter, snegle, bænkebidere, orme, tusindben og edderkopper uden at skelne ret meget mellem arterne. Hvert kapitel - dem er der 13 af - hvis overskrift er af Hvorfor...? Hvad...? eller Hvordan...?-typen er centreret om én stor tegning over to sider, hvor man kan gå på jagt efter et dyr blandt de dyr, det egentlig handler om. Rundt omkring i opslaget er der spredt lidt faktaoplysninger, små humoristiske tegninger, undertiden et lille foto samt en lille opsamlingsboks, der summerer, hvad man burde have lært i kapitlet. Det faglige indhold er godt nok, faktisk i overkanten i forhold til de signaler, bogen sender om at være for 3.- 5. klasse. Til sidst tester 10 quizspørgsmål med svar indholdet, og en ordliste forklarer kort og klart ord i teksten som "habitat", "metamorfose" og "thorax".


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2002

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 30. sep. 2002

Ny bladrebog i serie, hvor andre titler f.eks. handler om Stranden. Bogen er bygget op så hvert kapitel besvarer 3 spørgsmål, f.eks. Hvordan ser insekter? Der beskrives "overraskende" og kuriøse fakta om insekter, som f.eks. at vandregræshopper kan samles i flokke på 250 millioner. Nederst til højre på hvert opslag er der en opsummering i boks. Bogen er illustreret med farveillustrationer i næsten overrealistisk stil, samt karikaturagtige små tegninger ved de kuriøse fakta og nogle farvefotografier. Øverst til venstre er der på hvert opslag en lille opgave; se og find en haletudse. Bagest lille quiz om smådyr, ordliste og register. Sprogligt er bogen ikke specielt svær, men nyere læsere kan blive lidt usikre af det overvældende og forvirrede layout, og tekstens forskellige typer og satsstørrelser. Kan læses for børn fra 6 år, selvlæses fra 10-11 år. Der er næppe noget i bogen vi ikke kan finde i de øvrige bøger, vi har om emnet, som denne kan supplere. Farverige insekter i farver samt spørgsmål på bogens forside er dækkende for indhold.Informationer og udgaver