Bøger / faglitteratur til børn

Insekter


Beskrivelse


De fleste af Jordens dyr er insekter. Bierne danser, græshopperne synger og myrerne viser vej med deres dufte. Alt dette - og meget mere - kan man læse om i denne bog om insekternes fantastiske verden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jan. 2011

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 24. jan. 2011

Den meget omfattende serie, som bogen indgår i, og som består af næsten 100 titler om alverdens emner, egner sig til lystlæsning for de 8-11-årige, til faglig læsning eller små emneopgaver.

Der er tale om en bred introduktion til emnet: først en generel definition af et insekt og et insekts - in casu en bi - opbygning, og dernæst fine små kapitler om de almindeligste danske insekter, fx fluer, myg, myrer og bier samt mere generelle kapitler om forvandling, vandlevende insekter, angreb og forsvar, årstider og lyde og dufte. Det lille hæfte med den verssatte tekst i to spalter, deling af sammensatte navneord og den relativt begrænsede tekst når meget på lidt plads. Hist og her er der forklarende noter i margen, og de mange farvefotos og små tegninger underbygger teksten fint.

Der findes flere fagbogsserier, som dækker nogenlunde samme målgruppe, fx Første fakta og Læs dansk fakta. De mangler i sagens natur alle faglig tyngde og tilføjer ikke nyt, men er alle redelige og lødige. De små fagbøger-serien, som bogen er en del af, er i den svære ende for aldersgruppen, men der er ikke angivet lixtal.

Endnu en titel i serien med samme høje kvalitet som de øvrige.