Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Inspirerende norske strikkemønstre


Beskrivelse


Strikkemønstrene tager udgangspunkt i klassikeren "Norske strikkemønstre" fra 1929. Mønstrene er blevet tilpasset og er for hele familien: trøjer, huer, vanter, sokker m.m.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2019

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 25. sep. 2019

Inspirerende norske strikkemønstre for erfarne strikkere.

Strikkemønstrene tager udgangspunkt i klassikeren Norske strikkemønstre, der oprindeligt er fra 1929 af Annichen Sibbern Bøhn (ASB). Mønstrene er blevet tilpasset, og der er tilført nye designs af Wenche Roald (WR). Her er strikkemønstre for hele familien. Bogen indledes med lidt om bogens første forfatter ASB, strikkevejledninger, forkortelser og forklaringer. Resten af bogen er strikkeopskrifter, der er klassisk sat op med størrelser, færdige mål, garn, strikkefasthed osv. Hvor det er nødvendigt, er der indsat diagrammer og mønsterfotos, og der er farvefotos af alle strikkede modeller. Her er trøjer, huer, vanter, sokker og meget mere. Bogens designer (WR) er en norsk strikkedesigner, der bl.a. driver denne blog: http://knitnetty.blogspot.com/.

Lækker strikkebog i god kvalitet, der signalerer strik til hele familien. Bogens opskrifter emmer af norske mønstre, der tager udgangspunkt i den norske husflidstradition fra dengang hvor strikket tøj var en nødvendighed. Den vil tiltale alle med hang til nordisk strik, der holder af at strikke i mønstre og farver.

Der er tradition for norske strikkebøger. KlompelompeArne & Carlos favoritter (Strik til hele familien) er en af de nyere i denne stil. Der er også stort fokus på de to mandlige strikkere Arne & Carlos, der har udgivet en række strikkebøger - fx denne: Arne & Carlos favoritterDer er tradition for norske strikkebøger. Klompelompe (Strik til hele familien) er en af de nyere i denne stil. Der er også stort fokus på de to mandlige strikkere Arne & Carlos, der har udgivet en række strikkebøger - fx denne: .