Bøger / faglitteratur / øvelser

Integral livspraksis : en moderne vej til fysisk velvære, følelsesmæssig balance, intellektuelt klarsyn og spirituel indsigt


Beskrivelse


Om at praktisere mindfulness, meditation, filosofisk livspraksis, psykologisk selvhjælp og kropslig sundhed, med anvisninger til at arbejde med disse ting for at skabe et godt liv.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2013

af

af

Jette Landberg

d. 4. nov. 2013

Det kræver virkelig en dedikeret indsats at sætte sig ind de mange teorier og metoder, der ligger til grund for en altomfattende ændring af livspraksis. De enkelte elementer som meditation og styrketræning er ikke vanskelige at forstå, men kombinationen med den integrale teori og de mange skemaer, praksismetoder og moduler gør bogen ret indviklet og omfattende.

Et omfattende værk om ILP, en selvudviklingspraksis, med elementer fra mange forskellige metoder, ældgamle og moderne, østerlandske og vestlige som fx styrketræning, meditation, tai chi, yoga og meget andet. Mennesket består af tre kroppe, den fysiske, den subtile, der består af stråleenergier fra sindet, lyd, følelser og den kausale krop, den tilstand hvor alt fysisk og subtilt er stilnet af. Ved at udføre integrale kropsøvelser kan man skærpe opmærksomheden på alle tre dimensioner. Her er både dybtgående øvelser og 1-minuts øvelser for den travle. Systemet bygger bl.a. på Ken Wilbers kort AQAL (all quadrants all levels), og de fire forfattere arbejder alle på The Integral Institute.

Af Ken Wilber findes Den integrale vision, der også omtaler Wilbers kort. Den er mere overordnet, hvor denne giver anvisninger på den enkeltes praksis. Ellers kan man fx tænke på Bernie S. Siegels holistiske tanker.

Virker overvældende med de mange metoder, detaljer, skemaer. Er man indstillet på lidt efter lidt at sætte sig ind i systemet og investere noget arbejde, er der bestemt muligheder, men enkelt er det ikke.