Bøger / skønlitteratur / roman

Intet at fortryde


Beskrivelse


Da Vegard kører i sommerhuset med de tre børn, bliver hans kone, Heidi, tilbage fordi hun skal færdiggøre noget arbejde. Men i stedet mødes hun med sin elsker på et hotel og giver sig sine drifter i vold. I krydsklip følger vi mandens og kvindens reflektioner og tanker om hinanden og om de mange uindfriede forventninger.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2010

af

af

Anny Skov Madsen

d. 19. maj 2010

Romanen om ægteskab, familie og utroskab kan foregå alle steder, og kan læses af alle, der holder af god litteratur.

Sommerferien venter for forældrene Heidi og Vegard og deres tre børn. Heidi har et halvårsregnskab, der skal gøres færdigt, så hun bliver forsinket et døgn. Det er dog sin elsker, Mikkel, hun skal mødes med om natten. Imens Vegard kører til sommerhuset og tager sig kærligt og omsorgsfuldt af børnene, så de ikke savner deres mor, begynder han at reflektere over ægteskabet, om forandringerne, om eksistentiel ensomhed midt i alt det nære. Heidi giver sig drifterne i vold med brændende begær og heftig elskov. Hun vil have det hele, men kan ikke slippe det hun har. Der krydsklippes mellem de to hovedpersoner og spændingen stiger, da Heidi lyver sig til mere tid med elskeren. Forfatteren har tidligere udgivet den fine prisbelønnede kollektivroman Weekend, 2009.

Både i stil og indhold minder bogen om Katrine Grünfelds små romaner om moderne hverdagsliv.

Det er en intens, velkomponeret spændende roman om ægteskab, utroskab, drifter og følelser. En ualmindelig vellykket roman om hverdagslykke, forældreglæde, kærlighed og fællesskab, men samtidig viser den det komplekse forhold mellem mand og kvinde i tiden og om det umulige i at indfri hinandens forventninger.


litteratursiden.dk

d. 21. juni 2010

af

af

Britta Voergaard Poulsen

d. 21. juni 2010

Utroskab, følelseskaos, fortrydelse og tilgivelse er de store temaer i moderne kammerspil om et ægtepars vej mod afgrunden. Dette er den norske forfatters anden bog på dansk. Den første bog ’Weekend’ ...


Jyllands-posten

d. 7. juni 2010

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 7. juni 2010


Kristeligt dagblad

d. 24. juni 2010

af

af

Anders Juhl Rasmussen

d. 24. juni 2010


Weekendavisen

d. 4. juni 2010

af

af

Klaus Rothstein

d. 4. juni 2010


Information

d. 18. juni 2010

af

af

Kamilla Löfström

d. 18. juni 2010