Bøger / faglitteratur

Intet bliver som før : kapitalisme vs. klima


Beskrivelse


Forfatteren gør op med miljøpolitik, vækststrategier og markedsøkonomi, diskuterer manglen på effektiv indsats overfor påviste klimaforandringer og voksende ulighed og argumenterer for fundamentale ændringer i vores måde at håndtere den nuværende udvikling.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2014

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 3. dec. 2014

Om klimaforandringer, økonomisk ulighed og kapitalismekritik for alle miljø- og politisk engagerede.

Den canadiske journalist analyserer i denne meget omfattende, men også letlæste bog de globale klimaforandringer, som truer klodens eksistens. I bogen relaterer hun og kritiserer forandringerne i forhold til de fremherskende økonomiske systemer, og taler for omfattende ændringer i klimatænkningen. Bogen rummer mange eksempler på lokalt, nationalt og globalt niveau, og den har en omfattende dokumentation med mere end 50 siders noter og litteraturhenvisninger.

Et veldokumenteret, velskrevet og overbevisende opgør med miljøpolitik, vækststrategier og markedsøkonomi. Klein påviser den totale mangel på effektiv indsats overfor påviste klimaforandringer og voksende ulighed og argumenterer for fundamentale ændringer i vores måde at håndtere den nuværende udvikling på. En meget vedkommende, men også polemisk debatbog skrevet med stort engagement, og som på trods af dens pessimistiske vurderinger rummer mange positive handlingsprægede forslag til en mere perspektivrig udvikling.

Forfatteren har tidligere beskæftiget sig med natur- og menneskeskabte katastrofer i ChokdoktrinenHegn og led og konsekvenser af globaliseringen i Hegn og ledForfatteren har tidligere beskæftiget sig med natur- og menneskeskabte katastrofer i Chokdoktrinen og konsekvenser af globaliseringen i .


Jyllands-posten

d. 7. feb. 2015

af

af

Dennis Nørmark

d. 7. feb. 2015


Information

d. 18. nov. 2014

af

af

Katrine Hornstrup Yde

d. 18. nov. 2014


Kristeligt dagblad

d. 29. dec. 2014

af

af

Asger Brandt

d. 29. dec. 2014


Det ny Clarté

Årg. 10, nr. 27 (2015)

af

af

Jens Laugesen

Årg. 10, nr. 27 (2015)