Bøger / faglitteratur

Intranet - sådan! : inspiration og værktøj til de ansvarlige


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2010

af

af

Jytte Bræmer

d. 26. nov. 2010

For kommunikationsansvarlige og webredaktører.

Intranettet er efterhånden de fleste virksomheders interne rygrad. I denne let overskuelige bog kommer forfatteren godt rundt om emnet og slår fast, at opbygning af intranet ikke handler om teknik, men om brugerbehov og kommunikation. Én af de mere overordnede anbefalinger til den intranetansvarlige er at bruge 40 procent af tiden til at tale med brugerne og forstå deres behov, 30 procent til at vedligeholde det eksisterende indhold, og 30 procent på at nyudvikle. Bogen kommer med gode bud på attraktivt indhold, samarbejde om vedligeholdelse, struktur, genfinding, rammer og retningslinjer, evaluering og lidt om teknik. Bogen er udover den fortløbende tekst forsynet med faktabokse, der dels giver eksempler på best practice fra konkrete virksomheder, dels små tommelfingerregler, der opsummerer de vigtigste pointer. En god anvisning til at komme godt fra start.

Vi skal tilbage til 1999 til at finde en egentlig håndbog a la denne, nemlig Rasmussen: Intranet til det lille firma, og man kan tydeligt se af indholdet, at man var langt mere fikseret på teknik på det tidspunkt. Den bør kasseres og erstattes af denne.

Lille håndbog om, hvordan man kommer godt i gang med virksomhedens intranet, og hvilke forhold man skal have særligt fokus på.