Bøger / faglitteratur

Introduktion til Marcel Mauss' værker


Beskrivelse


Claude Levi-Strauss introducerer her den ældre antropolog og sociolog Marcel Mauss' værker og tænkning. For den akademiske verden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. jan. 2021

af

af

Jytte Bræmer

d. 25. jan. 2021

Claude Levi-Strauss introducerer her den ældre antropolog og sociolog Marcel Mauss' værker og tænkning. For den akademiske verden.

Marcel Mauss (1872-1950) var en fransk antropolog og sociolog, der er mest kendt for sit værk Gaven, hvor han beskriver gaveudveksling i forskellige samfund som et udtryk for deres kulturelle egenart og et vigtigt led i samfundsstrukturen. Her introducerer hans yngre kollega Claude Levi-Strauss (1908-2009) de vigtigste grundelementer i MM's værker og tænkning. Udover at være en præsentation menes selve introduktionen her at have haft en ofte underkendt indflydelse på det 20. og 21. århundredes filosofi, og man betegner den som en dialog mellem filosofien og sociologien. Nogle af de idéer, Levi-Strauss formulerer her, menes at være toneangivende for det, der betegnes poststrukturalismen. Oversætteren af bogen, Katrine Høghøj, har selv skrevet en indledende introduktion.

Bogen er på højt akademisk niveau, der forudsætter en grundig viden om teoretikere indenfor sociologi, antropologi og filosofi.

Såvel Levi-Strauss som Marcel Mauss kan man på dansk få introduceret i Klassiske og moderne antropologiske tænkereAntropologiske mesterværker og Antropologiske mesterværkerSåvel Levi-Strauss som Marcel Mauss kan man på dansk få introduceret i Klassiske og moderne antropologiske tænkere og .