Bøger / faglitteratur

Introduktion til teori U


Beskrivelse


Her er en enkel og essentiel introduktion til alle der vil vide mere om Teori U. Teori U er et opgør og et opråb. Den er et opgør med troen på, at ledelse kun kræver fornuft og erfaring. Selv om vores verden ændrer sig, bliver vi ved med at gøre som vi altid har gjort. Også når konflikter og kriser hober sig op. Derfor er Teori U et opråb om, at vi er låst i vores vaner. Vi gentager vores gamle rutiner - og vores fejl - i et væk. Teori U forklarer, hvordan denne negative spiral opstår og hvordan vi bryder med den ægte innovation. Bogen giver et overblik over teoriens baggrund og en grundig gennemgang af den s centrale begreber ved hjælp af figurer og eksempler.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2012

af

af

Mette Fersum

d. 15. aug. 2012

Teori U er en ledelsesteori, der i de seneste år har vundet indpas i mange organisationer verden over. Den er særligt velegnet for ledere og studerende på universitetsniveau.

Bogen er skrevet af fire forfattere med både unge og ældre kræfter bl.a. Steen Hildebrandt. De forsøger sammen at udtrykke det væsentlige ved Teori U på en tilgængelig måde. Manden bag Teori U er Carl Otto Scharmer, født 1961 i Hamborg. Bogen er en introduktion til teorien og handler om ledelse og forandringsprocessér. Den giver bud på, hvordan forandring og nytænkning hos individer og organisationer kan opstå, ved at koble sociale processer med menneskets indre og ydre i en syntese af fortid og nutid. Scharmer hæfter sig især ved, at mennesker ser muligheder eller problemer i lyset af deres tidligere erfaringer. Han mener nytænkning må findes i fremtidige muligheder. Teori U er en helhedsorienteret teori. Generelt gør han op med tidligere tiders paradigmer, som ikke længere er tilstrækkelige til at håndtere de udfordringer, vi står overfor. Vi skal justere den logisk-rationelle tænkning og omstille os bevidsthedsmæssigt og blive mere bæredygtige. Der er mange andre aspekter i bogen bl.a. omkring nærvær, sansning og det at performe.

Bogen er i stil med Stop downloading : rundt om teori U, 2011, som har fået gode anmeldelser.

Bogen kræver noget af sin læser, for at forstå teorien. Generelt får man en meget fin introduktion til emnet. Det er en teori, der helt sikkert vil vinde mere frem.


Jyllands-posten

d. 24. aug. 2012

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 24. aug. 2012


Danske kommuner

Årg. 43, nr. 26 (2012)

af

af

Søren Thorup

Årg. 43, nr. 26 (2012)


Berlingske tidende

d. 21. okt. 2012

af

af

Henrik Ørholst

d. 21. okt. 2012