Bøger / faglitteratur

Introvert


Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2013

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 22. apr. 2013

For indadvendte såvel som udadvendte personlighedstyper og ikke mindst deres omgivelser. Forfatteren fortæller om sine egne erfaringer som introvert menneske og mor til to børn af hver sin type. En pige, der gemmer sig bag et stort bundt pink balloner er det iøjnefaldende blikfang på forsiden. Bogen har fået en del medieomtale.

Forfatteren har skrevet bøger om børnelitteratur og om hverdagsorganisering for mødre. Hun er en udpræget introvert person, bliver overstimuleret af samvær med mange mennesker og har brug for at lade op i stilhed. Omvendt har hendes ekstroverte datter stort behov for mennesker omkring sig, konstant i aktivitet på sms, facebook osv. Begge typer bliver frustrerede af forventninger, de ikke kan indfri, og forståelse for begge typer er nyttig i familien, omgangskredsen, på arbejdspladsen osv. Bogen er skrevet i et dagligdags sprog med personligt udgangspunkt, og man får mange gode råd samt nogle aha-oplevelser undervejs. Litteraturliste.

Der findes en del titler om emnet på engelsk, og på dansk Fordelen ved at være indadvendt i en udadvendt verden af Marti Olsen Laney. Desuden et par stykker for lærere om indadvendte børn i skolen.

Forfatterens eget liv er udgangspunkt for denne letlæste bog om den introverte persons behov, sammenlignet med ekstrovertes. Den ene type har i udpræget grad brug for ro, den anden for selskab. Forståelse for begge personlighedstyper gør tilværelsen lettere for personen selv samt for familie, venner, kollegaer, ledere m.fl.


litteratursiden.dk

d. 18. mar. 2013

af

af

Jette S. F. Holst

d. 18. mar. 2013

Har du lyst til at gemme dig på toilettet, når du er til fest? Går du i sort, når nogen vil have din mening om noget LIGE NU! Så er du måske introvert, og Skyggebjergs bog kan blive en øjenåbner. For ...


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 20. juni 2013

af

af

Helge Christiansen

d. 20. juni 2013


Politiken

d. 27. juni 2013

af

af

Svend Brinkmann

d. 27. juni 2013


Weekendavisen

d. 14. juni 2013

af

af

Rasmus Dahlberg

d. 14. juni 2013


Arbejdsmiljø

Årg. 29 nr. 5 (2013)

af

af

Niels Erik Karkov

Årg. 29 nr. 5 (2013)