Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Iqbal Farooq og den hemmelige ismaskine


Beskrivelse


Der er gang i den i Iqbals opgang på Nørrebro. Hr. Wibrandt har købt en atomdrevet flammekaster, som viser sig at være meget nyttig i kampen mod superskurken Æselmand.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2016

af

af

Lars Larsen

d. 5. aug. 2016

Der er liv og glade dage i Iqbals opgang på Nørrebro. Hr. Wibrandt har købt en atomdrevet flammekastere, og den viser sig at være meget nyttig i kampen mod Æselmand. Skæg og ballade til fans af serien. God til højtlæsning for 7-8-årige, og til selvlæsning fra 9 år.

I den 9. bog i serien om Iqbal Farooq og hans skøre familie er det ved at gå helt galt. Iqbal og hans far går til konsultationer hos en storkrammende skolepsykolog. Skurken Æselmand er blevet løsladt fra fængslet og i sin glæde har han foræret Rigshospitalet en ismaskine. Da en mikrobølgestråle pludselig får isbjergene ved Nordpolen til at smelte og havene til at stige, kan Iqbal og, især, hans bror Tariq regne ud hvad der er på færde. Sammen med Mohammed vil de stoppe ulykken. Med Tariqs matematiske evner, en GPS plus Wibrandt og hans flammekaster er de klar til at gå i aktion, og de er ikke i tvivl om hvem skurken er. Som i de foregående bind er historien illustreret med tegninger af Lars-Ole Nejstgaard.

Fis, ballade og samfundssatire i børnehøjde. God underholdning til både tilhørere og oplæser.

En sjov bog tIl dem der kan lide Dav Pilkeys bøger om "Kaptajn Underhyler" og Stephan Pastis "Timmy Taber"-serie.


Berlingske tidende

d. 15. aug. 2016

af

af

Kari Sønsthagen

d. 15. aug. 2016


Weekendavisen

d. 19. aug. 2016

af

af

Damian Arguimbau

d. 19. aug. 2016