Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Iqbal Farooq og jagten på den lille havfrue


Beskrivelse


Den lille havfrue bliver stjålet, fordi onkel Rafig ikke kan betale de somaliske pirater han lånte penge af - til at starte den første tuk-tuk taxi-service i København op. Nu er det op til Iqbal at redde både havfrue og onkel.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2013

af

af

Martin W Hansen

d. 25. sep. 2013

Kan selvlæses fra 10 og opefter, og kan anbefales til højtlæsning fra 7-8 år. Anbefales til fans af serien.

Det er 7. bind i serien om Iqbal og hans meget integrations-fokuserende familie. Denne gang bliver statuen af Den Lille Havfrue stjålet, som følge af onkel Rafigs plan om at skabe Københavns første Thailandske tuk-tuk taxi-service, og der er mange mistænkte, for der er både russiske og arabiske gangstere i byen. Men Iqbal og hans slæng er ikke sådan at løbe om hjørner med. For fans af serien er det endnu en sjov bog, som med garanti vil begejstre målgruppen. Som vanligt har forlaget satset på en indbinding i god kvalitet, og de store typer den er sat med, vil gøre den behagelig at højtlæse fra. Det er endnu en gang Lars-Ole Nejstgaard der har stået for illustrationen og det har han gjort godt - efter min mening, er der et par steder hvor billedsiden faktisk er sjovere end teksten.

Forfatteren spiller på en løssluppen parodi af den danske folkekomedie, som fungerer godt indenfor hans eget univers, men som ikke bruges af mange i dag. Serien sammenlignes ofte med klassiske værker som Reuters Bertram-serien og Birkelands bøger om Krumme.

En underholdende bog der vil vække begejstring hos seriens fans.


Weekendavisen

d. 4. okt. 2013

af

af

Damián Arguimbau

d. 4. okt. 2013