Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Iran - som vi så det


Beskrivelse


Fotos og beskrivelse af rejser rundt i Iran med fokus lagt på arkitektur og kultur.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. apr. 2016

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 19. apr. 2016

Beskrivelse af rejser rundt i Iran med fokus lagt på arkitektur og kultur. Kan anvendes som rejseplanlægning og til arkitekturinteresserede.

Ægteparret Inger Marie og Kristian Gramstrup har, af flere omgange, besøgt Iran, og ud fra disse besøg er denne bog opstået. Bogen består af en sammenskrivning af parrets ture i Iran, hvor de har besøgt en stor del af landet. Bogen er uden kapitelinddelinger, og følger parrets rejse, hvor steder, byer, seværdigheder og mennesker beskrives. Fokus er især på bygningsværker, og historien bag disse. Formen befinder sig et sted mellem rejsedagbog og arkitekturhistorie, og gennem beskrivelserne fortælles om Irans historie og kultur. Bogen er illustreret med fotos af især bygningsværker, men også de mennesker parret møder på rejsen. Sidst Irans historie beskrevet ganske kort samt ord- og litteraturliste.

Teksten kan danne grundlag for rejseinspiration, især med et arktektonisk sigte. Tonen er meget informativ, om de steder og ting der besøges. Enkelte steder træder parret dog også lidt frem i billedet, hvilket giver et mere personligt udtryk. De mange fotos hjælper teksten godt på vej. Der er tale om et con amore-projekt, hvor mange aspekter af Iran beskrives, men uden at være fagspecifik.

Forfatterparret har tidligere selv udgivet den lignende Islamisk bygningskunst - som vi så detTraditionelle huse og basarer. Traditionelle huse og basarer har et klarere arkitektonisk målForfatterparret har tidligere selv udgivet den lignende Islamisk bygningskunst - som vi så det. har et klarere arkitektonisk mål.Informationer og udgaver