Bøger / faglitteratur til børn

Irland


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juni 2009

af

af

Marianne Andreasen

d. 3. juni 2009

Denne nye bog i serien Verden i fokus adskiller sig ikke fra de øvrige. Den er undervisningsrelevant for overbygningen i folkeskolen (fra 13 år) eller den alment interesserede også voksne læser. Der er tæt information, som, hvis man ikke har en anden baggrundsviden, kræver formidling for optimalt udbytte.

Efter en kort introduktion med præsentation af Irland i dag følger 13 afsnit, der indgående og ikke let læst fortæller om landet. Det historisk funderede, komplicerede forhold til G.B. bliver udmærket belyst. Så følger bl.a. information om landskab og klima, ressourcer, uddannelse, kultur, undervisningsforhold, økonomi og turisme. Der er en udmærket beskrivelse af befolkningen og baggrunden for at så mange er udvandret. Bogen giver også et rigtigt godt billede af Irland i dag fra Bob Geldorf til EU. Også EU's store betydning for landets økonomiske udvikling fra at være et af Europas svageste lande til en sund økonomi - selvfølgelig påvirket af den nuværende globale krise. Bogen er gennemillustreret med flotte fotos, kort, informationsrige databokse, diagrammer og faktabokse med "Fokus på" og "Vidste du?". Afslutningsvis tidslinje, ordliste, henvisning til anden information og stikordsregister.

Naturligvis er der andre bøger om Irland, men de er af ældre dato. Fx forlagets Irland fra 2003. Denne udgivelse er på et højt fagligt niveau og har selvfølgelig nyere informationer.

En gedigen udgivelse med rigtig meget information. Den kan glimrende forny eller supplere samlingen i skole- eller folkebibliotek.Informationer og udgaver