Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Irma er en fis


Beskrivelse


Irma vil klædes ud som en fis til halloween, men de andre børn vil ikke følges med en fis. Hvem skal Irma nu gå sammen med? Til læsere fra 7 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2022

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 7. okt. 2022

Irma vil klædes ud som en fis til halloween, men de andre børn vil ikke følges med en fis. Hvem skal Irma nu gå sammen med? Til læsere fra 7 år.

2 bøger i "Lydret"-serien om Irma. I "Irma er en fis" skal Irma klædes ud til halloween. Mor vil gerne sy en dragt til hende. Hun foreslår en heks, et skelet eller en vampyr, men Irma vil hellere være en fis. Irma bliver en fis og går glad ud til halloween. Hun møder andre børn, men de vil ikke gå med Irma. Hun går alene og er trist. Så møder hun Kurt. Han er klædt ud som en kolort, så de er et godt par. Bogen har lixtal 6 og lettal 10. I "Irmas mega nys" laver Irma nogle store og høje nys. Da mor og Irma er i Bilka, kommer endnu et mega nys, og mor kommer til at køre ind et bjerg af dåser. Da Irma nyser på cykel, kommer hun til at køre ind i mors stakit. Til sidst ligger mor og Irma i sofaen og ser tv, og Irma nyser igen. Alle dyrene bliver skræmt væk. Mor siger, at Irma skal stoppe med at nyse, men så begynder hun at prutte i stedet for. Bogen har lixtal 5 og lettal 11. Bøgerne er illustreret af Anja Gram, og der er opgaver på forlagets hjemmeside.

Det er virkelig gode bøger, hvor de fine tegninger og tekstens lyde hjælper de humoristiske historier på vej. Bøgerne handler om genkendelige emner, så alle børn kan spejle sig i Irma.

Samme forfatter har også lavet Finn slår en fisGitas far er en gaskanon og Gitas far er en gaskanon om at fise og prutteSamme forfatter har også lavet Finn slår en fis og om at fise og prutte.