Bøger / skønlitteratur / roman

Is i blodet : spændingsroman


Beskrivelse


Da et hold forskere dør på Grønland under undersøgelser af indlandsisen og undergrunden begynder en intens efterforskning, hvor både en dansk geolog samt PET og flere amerikanske organisationer og firmaer er aktører i en dramatisk sag med flere lag.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2013

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 14. mar. 2013

Læsere til spændingsbøger med faktuel og aktuel samt både national og international baggrund er de oplagte læsere til bogen. Omslag formidler indholdet fint.

Efter flere fagbøger om bl.a. sprog, grammatik og vandrehistorier samt romaner inden for flere genrer er dette forfatterens debut på scenen med thrillere/spændingsromaner. Plottets baggrund er helt aktuel, da det baseres på kampen om minedrift og olieudvinding i Grønlands undergrund og kombineres med den forvundne atombombe fra B52-styrtet i 1968. Det er en internationalt baseret historie, der indledes med et helt hold geologers barske død på Grønland. Sagen efterforskes af en anden geolog samt PET-manden Bent Kastrup, der begge krydser spor og klinger i Alaska og Danmark med amerikanske organisationer og private, barske firmaer i en velskrevet og drabelig historie, hvis tempo dog sløves af længere videnskabelige udredninger om bl.a. geopolitiske forhold, og hvis slutning forekommer noget uforløst ift. plot og potentiale.

Der er rigtigt mange spændingsromaner med faktuel/aktuel baggrund for et fiktivt plot. Clive Cussler, Jan Larson m.fl., og det, denne tilføjer genren, er den grønlandske vinkel og kampen om undergrundens ressourcer.

Interessant og spændende plot på en aktuel baggrund og med et ikke helt usandsynligt indhold. Det er en velskrevet bog, men forfatterens behov for at fortælle grundigt om minedrift og geopolitik m.v. bryder i nogen grad spændingskurven.


litteratursiden.dk

d. 22. apr. 2013

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 22. apr. 2013

Kampen om Grønlands undergrund er et brændende varmt emne. Aktuel politisk thriller om en videnskabelig ekspedition på indlandsisen, der udvikler sig katastrofalt. Robert Zola Christensen, der er ph.d...


Jyllands-posten

d. 6. apr. 2013

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 6. apr. 2013


Weekendavisen

d. 22. mar. 2013

af

af

Lars Bukdahl

d. 22. mar. 2013


Kristeligt dagblad

d. 26. mar. 2013

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 26. mar. 2013