Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Is


Beskrivelse


Engang for længe siden var en stor del af Danmark dækket af is. Nogle steder var isen 2000 meter tyk. Nu er isen væk. Men om vinteren fryser meget vand stadig til is. Hvad er is, og hvad betyder isen for os og for livet på jorden?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2013

af

af

Inge Lykke

d. 8. maj 2013

Til børn fra 8 til 10 år. Til frilæsning og til læsekurser.

Bogen indledes med nogle opslag om isens egenskaber: Bæreevne, frost, tø, flydeevne, styrke og smukke snefnug. Der fortælles ganske kort om istiden og om de store dyr, som kunne leve i kulden. Geografiske områder som Nordpolen, Sydpolen, Grønland og de højeste bjerge i Afrika omtales, og ordet gletsjer forklares. De første mænd på Nordpolen og Sydpolen får også et ord med på vejen, og til sidst noget om, at vi i dag bruger is til at fryse mad ned, i skøjtehaller og til at spise. Bagerst en sammenfattende side om bogens indhold, litteraturliste og stikordsregister. Hvert dobbeltopslag består af et helsides farvefoto og en tekstside sat med store typer i små vers. Her er også små tegninger og forklaringer, som understøtter teksten.

Fra 2007 findes En verden af is og sne som er meget geografisk orienteret, og fra 2010 også i serien Faktisk findes titlen Vand. De små fagbøger har titlen Istidens dyr og mennesker fra 2012. Denne nye bog indeholder lidt fra alle de tre nævnte titler.

Fin lille bog til den unge læsere, som kan få sin første erkendelse af, hvad is er, og hvad isen betyder for os og for livet på Jorden.