Bøger / faglitteratur / opskrifter

Isabellas desserter


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ellen Lind Jensen

2007

Målgruppen for Isabella Smiths dessertbog giver næsten sig selv. Alle med smag for desserter vil her kunne finde inspiration til en lækker dessert, som de magter - uanset fagligt niveau.

Forfatteren kendes fra magasinet Isabellas samt for nogle bogtitler inden for hus/have-området. Her præsenterer hun 50 af sine egne gennemprøvede opskrifter, delt op i emner som desserter med creme, mørdej, æg, is, chokolade osv. De første 8 er helt enkle og kan laves af alle på kort tid. Hvis man så har mod på det, kan man vælge blandt de mere krævende af forslagene. Alle opskrifter har en angivelse af sværhedsgrad, antal personer og sæson. Alle ledsaget af indbydende, professionelle farvefotos.

1. udgaven af denne bog udkom i 2002. Jeg har desværre ikke kunnet sammenligne, da mit biblioteks eksemplar - ikke uventet - var udlånt. Men pagineringen går til 114 som i 1. udgave, antallet af opskrifter er det samme og forfatterens forord i denne nye udgave er dateret 2002. Så lur mig, om der er sket nævneværdige ændringer i forhold til 1. udgave.

Alt i alt en inspirerende dessertbog, der vil tiltale enhver med hang til den søde afslutning på et måltid. Der er opskrifter til såvel nybegynderen udi dessertkunsten som til den erfarne.


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2002

af

af

Jette Landberg

d. 11. nov. 2002

Endnu en dessertbog i strømmen af de senere års søde drømme. Denne er meget nem at gå til, indbydende med flotte farvefotos af kreationerne og enkle, men alligevel tilstrækkeligt grundige opskrifter. Det er ikke de store, vilde, fortænkte desserter forfatteren beskriver; men 50 af hendes egne gennemprøvede opskrifter, delt op i emner som desserter med creme, mørdej, æg, is, chokolade osv. De første 8 er helt enkle og kan laves af alle på kort tid. Hvis man så har mod på det, kan man vælge blandt de mere krævende af forslagene. Alle opskrifter har en angivelse af sværhedsgrad, antal personer og sæson. Når man, som jeg, har en svaghed for desserter, er denne bog en dejlig ting. Man ender alt for ofte med lidt kedelig is eller lignende til sidst når man har gæster. Det er jo besværligt også at skulle udtænke den sidste ret; men med denne bog ved hånden kan man nemt lave en forholdsvis professionel afslutning til den søde tand. Isabella hylder enkelhedens princip, det ses også i de andre bøger fra hendes hånd og i magasinet Isabellas. Indenfor de sidste fem år er der udkommet en lille snes dessertbøger; denne er en af de mest brugbare jeg har set; til gengæld er den hverken nyskabende eller fedtfattig.


Jyllands-posten

d. 24. nov. 2002

af

af

Bodil Krogh

d. 24. nov. 2002