Bøger / skønlitteratur / digte

Især til de levende : digte


Beskrivelse


Digtsamling, der er en blanding af prosadigte, haiku, sonetter, systemdigte, lignelser, bønner og salmer. Omdrejningspunkt er som altid det kristne univers med surrealismen som en anden stærk faktor.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. maj 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 12. maj 2010

Der er almindeligvis mindre læserinteresse for lyrik. Men netop denne forfatter har ikke mindst med sine religiøse temaer og sin salmekunst godt fat i religiøst og spirituelt interesserede læsere.

Simon Grotrians flid som forfatter overgås vel kun af den bredde og variation han præsterer. Han er født i 1961 og har inklusiv sin debutsamling som lyriker i 1987, Genem min hånd, skrevet ikke mindre end 31 samlinger, digte og salmer. Hans nye samling er en velgørende blanding af prosadigte, haiku, sonetter, systemdigte, lignelser, bønner og salmer! Alle med poesien og det kristne univers som drivkraft. Men surrealismen er stadig en stærk faktor i Grotrians poesi. Det er ikke alt sammen umiddelbart forståeligt og klart. Der skal tænkes, føles og smages på ordene. Men det gør intet, når man kan skrive et simpelt digt som dette: "Engle skænker liv og himmel op til dig". Min interesse skærpes ikke mindst af Grotrians bønner og salmer, hvor han som skik er henvender sig direkte til Gud: "Herre, jeg klamrer mig til hænderne, og da véd jeg, hvad jeg skal bede om/ Jeg beder om dén fred/ der svæver over vore hjerner som elektromagnetiske telefoner/ og begaver os med nedbør/ blød som en kattepels/ eller æbletræernes blomster gennem månekratere i deres funklen..." Smag lige på de ord, flot visionær digtning.

Grotrian er bedste aktuelle bud på moderne kristen salmedigtning med kraft og saft.

Flot samling af poetiske godbidder, meget varieret, men også krævende for læseren.


Berlingske tidende

d. 30. juli 2010

af

af

Jørgen Johansen

d. 30. juli 2010


Kristeligt dagblad

d. 19. juni 2010

af

af

Peter Stein Larsen

d. 19. juni 2010


Standart

Årg. 24, nr. 3 (2010)

af

af

Mads Schjødt Jonasson

Årg. 24, nr. 3 (2010)