Bøger / skønlitteratur til børn

Isak og alt det farlige


Beskrivelse


Billedbog. Isak er en forsigtig dreng, for hans forældre er bange for alt "det" der kan ske. De siger hele tiden; "Pas på, Isak". Hos den ældre genbo Karl får Isak lov at prøve mange forskellige ting, som fx at tænde bål og koge pølser på bålet uden Isaks forældres viden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2015

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 24. mar. 2015

Billedbog for børn på 4-7 år om en lidt bange dreng, Isak, der har nogle overforsigtige forældre.

Isak er en forsigtig dreng, for hans forældre er meget bange for alt "det" der kan ske, og de siger hele tiden; "Pas på, Isak". Hos genboen, Karl, som er en ældre herre, får Isak lov at prøve mange forskellige ting, som fx at tænde bål og koge pølser på bålet, men det ved Isaks forældre ikke noget om. Isak opdager langsomt at tingene ikke er så farlige, hvis man gør det rigtigt, eller hvis man har et beskyttesesdyr, som Karl har skåret i træ, en ørn. Isak vil gerne prøve Karls svævebane. Forfatter har udgivet mange bøger for børn, fx Pludselig søskendeGrublen, og illustrator har fx også illustreret GrublenIsak er en forsigtig dreng, for hans forældre er meget bange for alt "det" der kan ske, og de siger hele tiden; "Pas på, Isak". Hos genboen, Karl, som er en ældre herre, får Isak lov at prøve mange forskellige ting, som fx at tænde bål og koge pølser på bålet, men det ved Isaks forældre ikke noget om. Isak opdager langsomt at tingene ikke er så farlige, hvis man gør det rigtigt, eller hvis man har et beskyttesesdyr, som Karl har skåret i træ, en ørn. Isak vil gerne prøve Karls svævebane. Forfatter har udgivet mange bøger for børn, fx Pludselig søskende, og illustrator har fx også illustreret .

Det er et relevant emne der fortælles om i en udfoldet tekst og med udtryksfulde illustrationer. Det er en brugbar bog til målgruppen, og der er også en god læseoplevelse til en god efterfølgende snak efter oplæsning.

Om venskab mellem børn og ældre findes der fx bøger af Mats Leten, som den sidste i serien Lotte & Larsen på campingturPigen der var bange for sin skygge, og om ængstelige børn er der fx Pigen der var bange for sin skyggeOm venskab mellem børn og ældre findes der fx bøger af Mats Leten, som den sidste i serien Lotte & Larsen på campingtur, og om ængstelige børn er der fx .