Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Isbilen


Beskrivelse


Benjamin på 11 år er næsten for opfindsom. Som da han sammen med sine brødre, Adam og Christian, køber is for husholdningspengene. Det var dog gået fint, hvis ikke skolens bølle, den mystiske dreng Parly, eller pigerne havde blandet sig.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. feb. 2011

af

af

Bo Knudsen

d. 9. feb. 2011

God start på en ny, sjov serie for de ca. 8-11-årige, især drenge. Primært selvlæsning fra ca. 10 år, men absolut også oplæsning for de yngre. Forsidens karikerede streg anslår stemningen.

De 3 måske 4 i seriens titel er tre brødre på 9, 11 og 13 år plus den mystiske Parly. Deres opfindsomhed får dem rodet ud i en del problemer - og tilbage igen. I Isbilen låner de husholdningspengene for at købe is. I To fruer med ét smæk udvikler Parlys "lån" af en swimmingpool sig til en sag om en bortført hund og løsepenge. Skolens bølle og pigerne spiller vigtige roller. Realistisk er det ikke, men genkendeligt og tilpas tæt på danske børns virkelighed. Enkelt, muntert og nutidigt og velegnet både til at læse op fra ca. 8 år og at læse selv fra ca. 10 år. Bagsiden foreslår "fra 7 år". Ikke alle 7-årige vil dog hænge på. Megen dialog og godt med luft omkring teksten gør læsningen behagelig. De s/h tegninger i en karikeret, tegneserieagtig streg fungerer fint.

De tre brødre har litterære slægtninge i bøger af Bjarne Reuter og Ole Lund Kirkegaard. Og mht. at skrive frisk og nutidigt er Zimakoff beslægtet med fx Glenn Ringtved og Morten Dürr.

De to første bind i denne nye serie er sjove. Og sjove bøger er en mangelvare. Zimakoff viser, at det er muligt at skrive en enkel, nutidig og sammenhængende historie, man kan grine af. Vel at mærke uden at den voksne læser krummer tæer.


litteratursiden.dk

d. 19. dec. 2013

af

af

Litteratursiden

d. 19. dec. 2013

Isbilen er fyldt med sjove drengestreger, en gryende kærlighedshistorie og en veldrejet refleksion over det triste ved at blive bestjålet og byder på små 100 sider med en hyggelig og godt fortalt hist...