Bøger / faglitteratur til børn

Isbjørne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2016

af

af

Jesper Holtoug

d. 8. juni 2016

Hvad ved du om isbjørnen? Ved du, hvor langt den kan svømme og ved du, hvorfor isbjørnen ikke fryser om fødderne? Tror du, at der er nogle steder, hvor isbjørne går rundt i gaderne? Du kan læse og se små filmklip om dette og meget andet i bogen her. For 7 til 8 år.

Hæftet er nr. 407 i fagserien "QR bog". En kort og tynd fagbog med syv korte afsnit om isbjørnens liv. Ved hjælp af små QR-koder oplæses teksten og der vises korte filmklip af blandt andet en isbjørn, som svømmer, en hun, som leger med sine unger og to isbjørne, som parrer sig. Bogen er fuld af fotos i farver, og svære ord og fagbegreber forklares hen ad vejen. Sidst i bogen samles de svære ord og begreber i en ordliste.

En udmærket og oplysende fagbog for de yngste skoleelever, som har knækket læsekoden og er parate til at læse og forstå fagtekster - eventuelt med støtte fra oplæsnings-koden. Sværhedsgraden er lix 14, men de mange, gode fotos og de forklarende bokse, gør rent faktisk læsningen en hel del lettere end de fleste lix 14-tekster.

Der findes overraskende mange gode fagbøger om isbjørne for begynderlæsere. Bogen her adskiller sig ikke indholdsmæssigt væsentligt fra for eksempel: IsbjørnIsbjørne fra serien "Fagfilur" eller e fra serien "Første fakta". Der er dog QR-koderne til forskelDer findes overraskende mange gode fagbøger om isbjørne for begynderlæsere. Bogen her adskiller sig ikke indholdsmæssigt væsentligt fra for eksempel: Isbjørn fra serien "Fagfilur" eller fra serien "Første fakta". Der er dog QR-koderne til forskel.