Bøger / skønlitteratur til børn

Isbjørnen Frederik vil have en ven


Beskrivelse


Billedbog. Isbjørnen Frederik bor alene og savner en ven, men ingen af de andre dyr i zoo svarer på hans brøl. Frederik bliver trist, men pludselig går lågen op - måske får han alligevel en ven?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2014

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 21. mar. 2014

Bogen vil glæde små dyrevenner fra omkring 4 år og historien kan være udgangspunkt for en snak om hvordan det føles at være alene, enten som vilkår eller efter eget valg. Fint foto af isbjørn pryder forsiden og bagsideteksten er dækkende.

Over zoo lyder isbjørnen Frederiks brøl. Frederik bor alene i sit bur og savner en legekammerat. Han håber, at de andre dyr vil høre ham og svare. Hos girafferne lever de i flok, men Giraffen Gitte foretrækker sit eget selskab. Tigrene Tim og Tom er gode venner og pjatter i vandet, mens bavianerne leger gemmeleg. Løven Lars bor som Frederik alene, men har ikke brug for andre end sig selv. Ingen af dyrene svarer Frederik, der bliver trist. Men pludselig går lågen op, og Frederik får en dejlig overraskelse; han skal fremover dele bur med isbjørnen Freja, så nu er der en at lege med. Bogens forfatter har selv taget de dyrefotos, der anvendes i bogen. De optræder ved hvert opslag og passer fint til handlingen. De flotte billeder kan jo desværre kun præsenteres i bogens A5-størrelse.

Ingelin Angerborn behandler også temaet ensomhed i sin historie om Axel og alenetingene fra 2005. Vicks - verdens sødeste isbjørn fra 2013 samt Børnenes bog om dyr i zoo fra 2003 er begge velegnede, hvis der ønskes informationer om isbjørnelivet i zoo.

Fin, lille billedbog i A5-format om en ensom isbjørns forsøg på at finde venskab i en zoo, hvor ingen forstår hans brøl. Flotte dyrefotos matcher bogens handling.