Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Isens hjerte - byen der smeltede


Beskrivelse


Fantasy. Ulk og Aira er ankommet til byen Tild. Byen er ved at smelte, og alle ismanerne er forsvundet. Det bliver en farefuld efterforskning, for ikke alle er interesserede i, at Aira og Ulk opklarer, hvad der er sket.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2019

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 30. okt. 2019

Vellykket 2. del i den nye, spændende fantasyserie "Isens hjerte" om ismaneren Aira og hendes ven Ulk, der prøver at redde verden fra at smelte. For børn på 9-12 år.

Pigen Aira er ismaner, og hun bor i en verden af sne og is. Den nærliggende by, Tild, er imidlertid ved at smelte, og mange af byens ismanere er forsvundet. Airas bedstemor så i et syn (før sin død), at en mand med rødt hår og skæg har ondt i sinde, og at kun Aira kan redde verden. Aira og hendes ven Ulk beslutter derfor at rejse til Tild for at undersøge sagen og prøve at redde byen. Ida-Marie Rendtorff har skrevet mange andre bøger for børn og unge, bl.a. serien "Stemmetyven". Illustrator Emil Landgreen har bl.a. illustreret serien "Den skjulte nøgle".

Historien fortsætter præcis, hvor Isens hjerte - ismanerne fra Tild sluttede, med at Aira og Ulk er på vej til Tild. Temaet om en verden, som trues af smeltende ismasser, er desværre meget aktuelt. Bogen slutter lige så brat og åbent som 1. del, og læseren må tålmodigt vente på historiens fortsættelse. Layoutet er som i 1. del af serien: solid indbinding, korte kapitler og forholdsvis stor, læsevenlig skrift. Illustrationerne er fine og stemningsskabende, og de lyse naturfarver passer godt til bogen. Serien er rigtig fin og letlæst fantasy for 9-12-årige, og den kan også læses højt fra ca. 7 år.

Læsere af serierne "Elverdronningens riddere" og "Den skjulte nøgle" vil også kunne lide denne serie.


litteratursiden.dk

d. 13. feb. 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 13. feb. 2020

Aira og Ulk bor i en verden fuld af is og magi. Pigen Aira er ismaner og kan synge isen frem, og drengen Ulk er fanger. Historien i bind to fortsætter præcis der, hvor første bind sluttede; med Aira o...