Bøger / skønlitteratur / roman

Isfald


Beskrivelse


Monica er på barsel og prøver at vænne sig til familielivet, men i bagagen spøger en tragisk ulykke. En dag møder hun Erik. De længes begge efter at komme væk og rejser sammen til Svalbard. Men turen går ikke helt som ventet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. nov. 2016

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 30. nov. 2016

Fremragende, stilsikker debutroman om ulykker, hemmeligheder og længslen efter at forlade hverdagens trummerum for en stund. Til alle læsere af nyere dansk litteratur.

Monica er på barsel og prøver at vænne sig til morrollen og familielivet, men i bagagen spøger en tragisk ulykke, der skete under en bjergbestigning. En dag møder hun Erik, der er pilot og bor på førstesalen i sin bror Bjørns hus. Eriks liv er jævnt kedeligt. Han er optaget af polarforskere og drømmer om at rejse alene ind over nordpolen. Han planlægger en træningstur til Svalbard, da han og Monica mødes hos Bjørn og hans kone. Fælles for dem er en stærk udlængsel og en søgen efter andet og mere end det hverdagen tilbyder. De to rejser sammen til Svalbard, men turen går ikke helt som ventet. Forfatteren har erfaringer fra rejser i bl.a. Arktis, hvorfor hun har stort kendskab til flere af bogens miljøer.

Yderst velskrevet med gode personkarakteristikker og godt plot. Der er mange relevante og aktuelle emner i romanen, fx det evige dilemma - om man har valgt den rette vej i livet, om at turde tage springet og følge sine drømme og om at have hemmeligheder, der sætter dybe spor i livet og er svære at se i øjnene. Der kan læses på flere planer og af forskellige typer læsere. Velegnet til studiekredse.

Kan sammenlignes med Vildmarken, hvor fortællingernes hovedpersoner søger eventyret for at prøve sig selv af i hver deres livsfase samt konfronteres med vanskelige dilemmaer.