Bøger / faglitteratur til børn

Isfugl


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2020

af

af

Karsten Boll

d. 22. apr. 2020

Der findes én slags isfugl i Danmark. Isfugle bygger rede i huler tæt ved åer og søer. De er dygtige til at fiske. Lamaer er pattedyr og stammer fra Sydamerika. Der findes 4 slags lamaer, to der lever frit i naturen og to arter, der er tamme husdyr. 2 fagbøger for 7-8 år.

To fagbøger i serien "Fakta. 2. Dyr og planter". I "Isfugl" fortælles om den ene art, der lever i Danmark. Der er fakta om størrelse og vingefang og om, hvordan man kan kende forskel på hanner og hunner. Endvidere fortælles der om dens evner som fisker. Der er også noget om, hvordan den bygger sin rede. I "Lama" hører vi om at lamaerne er i familie med kameler. De tamme lamaer bruges som pakdyr i de høje bjerge. Desuden bruger man deres uld, skind, fedt, kød og mælk. Der fortælles om, hvordan lamaer forsvarer sig. Begge bøger har lettal 16. Der er indholdsfortegnelse og kort stikordsregister, samt henvisninger til hjemmesider og anden litteratur.

Der er gode fotos, der passer til teksten i bøgerne. Desværre er der en selvmodsigelse i "Lama,", idet bagsideteksten siger, at lamaer ikke lever vildt i naturen, mens bogen starter med at sige, at to arter lever frit i naturen.

Ander lette bøger om dyr er bl.a. KolibrierAntiloperKamelGråspurv og Antiloper, samt Kamel og GråspurvAnder lette bøger om dyr er bl.a. Kolibrier og , samt Kamel og GråspurvAnder lette bøger om dyr er bl.a. Kolibrier og Antiloper, samt og GråspurvAnder lette bøger om dyr er bl.a. Kolibrier og Antiloper, samt Kamel og .