Bøger / skønlitteratur / roman

Iskold død


Beskrivelse


Krimi. Den unge psykolog Diane Berg bliver ansat på en sikringsanstalt for farlige kriminelle og involveres i en makaber mordsag sammen med kriminalkommissær Martin Servaz fra Toulouse.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. jan. 2016

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 27. jan. 2016

Den unge psykolog Diane Berg bliver ansat på en sikringsanstalt for farlige kriminelle og involveres i en makaber mordsag sammen med kriminalkommissær Martin Servaz fra Toulouse. For krimilæsere, der er til uhygge og gallisk stemning.

Krimi-debut, hvor kriminalkommissær Martin Servaz og hans hold af politifolk kommer på en kompleks og uhyggelig sag. Her viser en makaber hesteslagtning og ritualiserede mord sig at have forbindelse til en lokal rigmand, en forvaringsanstalt for sindssyge kriminelle og en række selvmord blandt teenagere nogle år tidligere. Det er Bernard Miniers, f. 1960, debut fra 2011. Han har siden skrevet tre krimier, heraf to med Servaz som detektiv.

En tænderklaprende uhyggelig, velskrevet krimi, hvor de mange forskellige spor flettes smukt sammen. Her viser de onde sig at være ofre, ofrene er måske skurke, og selv de rareste personer har skumle hemmeligheder. Persontegning og miljøbeskrivelser er fine og meget galliske. Her er masser af god mad, kulturpessimisme, neuroser, psykoser og en helt, der citerer klassikere på latin. Eneste anke er, at romanen er rigeligt lang.

Personerne er lige så bindegale og forholdet mellem ofre og ondskab lige så flimrende som hos Lemaitre, mens handling, plot og fortælling kan sammenlignes med Grangé, når han er bedst.


Berlingske tidende

d. 19. feb. 2016

af

af

Merete Reinholdt

d. 19. feb. 2016


Politiken

d. 15. jan. 2016

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 15. jan. 2016


Jyllands-posten

d. 25. juni 2016

af

af

Niels Lillelund

d. 25. juni 2016


Weekendavisen

d. 21. jan. 2016

af

af

Morten Hesseldahl

d. 21. jan. 2016