Bøger / skønlitteratur / noveller

Iskolde øjeblikke : ti skærgårdsfortællinger


Beskrivelse


Krimi. 10 noveller om kystbetjenten Thomas Andreasson og juristen Nora Linde og deres baggrund. Man følger dem gennem livets faser, kærlighedsforhold og det at blive forældre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2018

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 7. nov. 2018

10 krimi-skærgårdshistorier om Viceca Stens makkerpar Nora og Thomas. For dem, der elsker krimier og især Viveca Stens forfatterskab.

Bogen indeholder 10 fortællinger om juristen Nora Linde og kystbetjenten Thomas Andreasson og deres baggrund. Bogen er blevet til på baggrund af spørgsmål fra læserne og man får blandt andet svar på hvorfor Nora arvede Sandhamns smukkeste villa og hvordan de mødte hinanden. Man følger dem også gennem livets faser, kærlighedsforhold og det at blive forældre. I nogle af fortællingerne er det Nora og Thomas, der er hovedpersonerne, fx i "Konfirmationen", hvor de møder hinanden for første gang til konfirmationsforberedelse. Men i nogle af de andre historier, møder vi andre personer, blandt andet Noras eks-svigermor, og Noras veninde. I en af novellerne lærer vi også hendes ældste søn bedre at kende.

Nogle rigtige gode og uhyggelige fortællinger. Fans af Viveca Stens serie "Mord i Skærgården", vil blive meget begejstrede. Sprogligt er det rigtig godt og historierne fanger med det samme. Kan også læses uden forudgående kendskab til forfatterens tidligere udgivelser.

Forfatteres serie "Mord i skærgården" kan nævnes, blandt andet Stille nu.