Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Isla og jagten på lykke


Beskrivelse


17-årige Isla lever et stille liv sammen med sin bedste ven, autisten Kurt, på kostskolen i Paris. Men da hun møder senator-sønnen og kunstneren Josh, må hun gøre op med sig selv, om hun er værd at elske.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2015

af

af

Maria Sjøblom

d. 15. okt. 2015

17-årige Isla er halvt fransk og halvt amerikansk. På hendes franske kostskole forelsker hun sig i den indadvendte graphic novel tegner og kunster Josh. 3. del i Young Adult-serien Anna og det franske kys for unge piger fra 14 år og romantikere i alle aldre.

Da Isla er på ferie hjemme på Manhattan støder hun ind i sit langvarige crush, senator-sønnen Josh. Romancen blomstrer, da de begge vender tilbage til kostskolen i Paris, men kan han acceptere Isla's meget tætte venskab med autisten, Kurt? Mens Josh kæmper mod sin skæbne som statist i faderen valgkamp, kæmper Isla for at finde sit mål i livet. Som den midterste søster føler hun sig usynlig og mangler selvværd. Hovedpersonerne fra de tidligere bøger er Josh' bedste venner og dukker op i løbet af bogen.

Utrolig romantisk bog af nærmest filmisk karakter, når vi følger det forelskede par rundt i Paris, Barcelona og Manhattan. Hovedpersonen Isla (udtales "aila") kan virke lidt eftergivende, men mange unge piger vil kunne genkende sig selv. Moralen om, at man skal lære at elske sig selv, før man kan finde den sande kærlighed vil gå rent ind og man får tårer i øjnene, mens det unge par kæmper for kærligheden.

Young Adult er en voksende genre og denne holder niveauet fra de første bind i serien. Fans af En flænge i himlen vil også hoppe med på denne internationale bestseller, men den trækker ikke helt så mange tårer.


litteratursiden.dk

d. 21. nov. 2015

af

af

Pia Bechmann

d. 21. nov. 2015

Romantikken blomstrer i denne frydefulde cocktail fyldt med forelskelse og morsomme akavede ’kærestesituationer’ iblandet skærende hjertesorg og identitetsproblematik. Endnu engang er vi på kostskole...