Bøger / faglitteratur til børn

Islam


Beskrivelse


Om religionen islam. Du læser om grundlæggeren Muhammed og vigtige begreber i islam som fx fasten, pilgrimsfærden, halal og haram, samt lidt om islams historie og islam i Danmark.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2019

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 18. mar. 2019

Her kan du læse om religionen islam. Du læser om grundlæggeren Muhammed og vigtige begreber i islam som fx fasten, pilgrimsfærden, halal og haram. Desuden er der lidt om islams historie og islam i Danmark. Fra 11 år.

"Islam" udkommer i serien "Mega klog". I de første og de sidste kapitler bliver der fortalt om religionens oprindelse, udbredelse og om islam i Danmark. I de midterste kapitler drejer det sig om de vigtigste begreber i religionen. Der er en indholdsfortegnelse i begyndelsen af bogen. Hvert kapitel er et opslag med et stort farvet fotografi med teksten trykt ovenpå.

Bogen er trykt på lækkert tykt papir og indeholder rigtig mange flotte fotos, der viser noget fra teksten. Der er hyppige linjeskift, der giver teksten en opremsende virkning. Når der også skiftes linje ved komma, kan det virke meningsforstyrrende. Et sted skrives der, at Jesus er Guds søn i den kristne forståelse, og det er selvfølgelig rigtigt. Senere skrives der, at Jesus er Guds sidste profet i kristendommen. Jesus er Gud søn i kristendommen, mens han er en profet i både jødedom og islam. Det er lige netop det, der er afgørende for, at kristendommen opstod. Den fejl er alvorlig og bør ikke forekomme.

Der er rigtig mange bøger om islam for børn, fx IslamIslam og Der er rigtig mange bøger om islam for børn, fx og .


Religionslæreren

Årg. 115, nr. 4 (2019) = Årg. 115, nr. 633 (2019)

af

af

Lars Kjærulf Larsen

Årg. 115, nr. 4 (2019) = Årg. 115, nr. 633 (2019)