Bøger / faglitteratur

Ismer i det 21. århundredes politik


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. juni 2009

af

af

Knud Weile

d. 25. juni 2009

En gennemgang af de politiske grundideer og de ismer, der præger moderne politisk teori og praksis, henvendt til ".. elever, studerende og deres lærere samt helt almindelige mennesker ..".

Efter et kort indledningsafsnit om den historiske og filosofiske baggrund for de moderne politiske ideologier beskrives de forskellige ismer kort med oplysninger om idegrundlag, nøglepersoner, hovedværker og betydning i historien og nutiden. Der lægges ud med liberalismen, og de øvrige ideologier beskrives efterfølgende og vurderes på baggrund af de borgerligt liberale holdninger, der er de dominerende i Danmark og den vestlige verden. Beskrivelsen omfatter både de klassiske politiske ideologier og de allernyeste ismer som fx feminisme, multikulturalisme, islamisme og økologisme, og der trækkes paralleller til den danske politiske virkelighed, så personer som Bjørn Lomborg, Søren Krarup og Anders Fogh Rasmussen omtales og placeres ideologisk i det store politiske verdensbillede.

I forvejen er der skrevet en del om emnet. Bogen her er imidlertid helt opdateret og når langt ud i det politiske landskab men er selvfølgelig præget af forfatterens udgangspunkt i liberalismen og tilknytning til tænketanken Cepos.

En kompakt debat-, undervisnings- og oplysningsbog om de moderne ideologier med Asger Ousagers beskrivelser og bedømmelser af de mange politiske ismer, der præger nutidens danske og internationale politik.


Weekendavisen

d. 19. juni 2009

af

af

Ole Thyssen

d. 19. juni 2009