Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Isskoven


Beskrivelse


Troldetvillingerne Paja og Pajko tager med far Wrisil på besøg hos hans familie. Men familien er ikke særlig rar, og især den lille troldedreng Nok er rigtig slem.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2020

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 7. aug. 2020

Troldetvillingerne tager på familiebesøg med far Wrisil højt oppe i fjeldet, hvor han kommer fra. Det bliver et meget mærkeligt besøg. Sjov og spændende billedbog, som 4-7-årige vil hygge sig med at få læst op.

12. bog i serien "Troldeliv", hvor vi møder far Wrisils meget besynderlige og ikke særlig venlige familie. En vrissen fætter med tre hoveder, som ikke kan blive enige med hinanden, og en sur lille troldedreng, som hedder Nok og sandelig også har nok i sig selv, enebarn som han er. Han vil vise tvillingerne Paja og Pajko sit isslot, men han driller både dem og de dyr, de møder, og opfører sig i det hele taget rigtig væmmeligt og egoistisk. Isslottet er meget flot, men det er lige ved at ende galt for dem alle sammen. Heldigvis er Paja og Pajko vant til at hjælpe både hinanden og andre, og så har de nyttige lange haler.

En dejlig billedbog i samme høje standard som resten af serien og med masser af nordisk troldestemning med et humoristisk tvist. Der er meget at se på i de gennemarbejdede og detaljerede billeder, og teksten er rigtig fin at læse op og giver mulighed for at snakke om venskab og venlighed, og hvorfor nogen måske ikke har så let ved at vise det. Bogen kan læses uafhængigt af resten af serien.

Rolf Lidbergs gamle troldeserie kommer tættest på i stemning. "Troldeliv" er udgivet i forskellige udgaver og formater, fx Troldeliv - fem fortællinger fra skovenBlåbærturen og BlåbærturenRolf Lidbergs gamle troldeserie kommer tættest på i stemning. "Troldeliv" er udgivet i forskellige udgaver og formater, fx Troldeliv - fem fortællinger fra skoven og .