Bøger / faglitteratur / bibliografier

Istedgade : porten til Vesterbro


Beskrivelse


En kulturhistorisk bog om en af de mest berygtede og berømte gader i Danmark. Bogen fortæller om Istedgade som et mini-Danmark, med alle befolkningsgrupper repræsenteret, og som en gade der er i konstant forandring, i takt med samfundets udvikling. I bogen fortælles der bl.a. om gadens udvikling, etableringen af Hovedbanegården og pesthuse, besættelsestiden, lommetyvene, forlystelserne, de prostituerede, og de mørke sider med stoffer, hjemløse og porno. Derudover får man som læser også et nuanceret billede af gaden, med fremdriften af cafeer og digtere og man møder nogle af de farverige personligheder, der altid har boet i dette, deres yndlingskvarter.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2013

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 23. jan. 2013

Henvender sig bredt til alle med relation til Istedgade eller interesse for et stykke københavnsk lokalhistorie.

Forfatteren er uddannet arkæolog og er forfatter til flere bøger om Københavns historie. Bogen er støttet af adskillige fonde. Efter indledning af Peder Bundgaard og forord af forfatteren giver første del af bogen læseren et fint indblik i Vesterbros historie. Derefter gennemgås Istedgades forskellige bygningers tilblivelse frem til år 1900. De følgende afsnit har fokus på Istedgade henholdsvis som handelsgade og som forlystelsessted. Bagerst i bogen finder man matrikelkort over området, samt oversigter over restauranter og slagterforretninger i Istedgade fra 1800-tallet frem til nu. Den historiske tekst er brudt op af tekstbokse med personportrætter og kommentarer, hvilket giver bogen et personligt præg. Både kendte og ukendte personer bidrager med deres Istedgade-erindringer. Sprogligt fint formidlet med farvede tekstbokse og rigt illustreret. Fx er der fotos af alle adresser i Istedgade.

Bogen minder i udtryk og opbygning på mange måder om en anden udgivelse af forfatteren: Gader og mennesker i middelalderens & renæssancens København. Bogen har samme målgruppe som fx Kåre Laurings Københavnerliv.

Flot velformidlet udgivelse om Istedgade, der kommer meget bredt omkring både lokalhistorie, arkitektur og interessante personligheder.


litteratursiden.dk

d. 18. mar. 2013

af

af

Rikke Bødker

d. 18. mar. 2013

Istedgade har sin helt egen historie. Bogen om den kendte gade på Vesterbro er et fængslende værk mættet med masser af detaljer og skønne billeder. I begyndelsen var Istedgade et lille område med få i...


Danske kommuner

Årg. 44, nr. 8 (2013)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 44, nr. 8 (2013)


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 197 (2013)

af

af

Ulrik Grubb

Nr. 197 (2013)