Bøger / faglitteratur / kogebøger

Italiensk : mine bedste hverdagsretter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2015

af

af

Frederik Nielsen

d. 13. maj 2015

To bøger i serien "Jamie & friends" som har forskellige opskrifter taget fra Jamie Magazine som er Jamie Olivers livsstilsmagasin fyldt med opskrifter. Bøgerne har hver deres tema; italiensk mad og grillmad og henvender sig til dem der gerne vil inspireres.

Begge bøger er med opskrifter af både Jamie Oliver og andre kokke men minder meget om Jamie Olivers øvrige kogebøger. Bogen med italienske opskrifter består af forretter og hovedretter med og uden kød samt desserter. Retterne er klassisk italienske med pizza, pasta og lignende. Bogen med grillmad er inddelt i kød, fisk og skaldyr samt grøntsager og tilbehør. Der er både de sædvanlige grillede retter og nye ideer til sammensætning af råvarer. I alle opskrifter er fremgangsmåden grundigt forklaret og de fleste ingredienser kan købes i almindelige supermarkeder. Begge bøger består primært af opskrifter og har næsten ingen følgetekster, men har billeder af alle retter og de fleste opskrifter er til fire personer.

Bøgerne er nemme at gå til og er overskuelige med fin inspiration. Layoutet er ens, kun adskilt af hver deres gennemgående farvetema. Billederne er flotte og appetitvækkende.

Bøgerne minder meget om andre bøger af forfatteren fx Jamies ItalienMiddag med Jamie og Middag med Jamie. I samme serie "Jamie & friends" findes også en bog om salater og en om grøntsagerBøgerne minder meget om andre bøger af forfatteren fx Jamies Italien og . I samme serie "Jamie & friends" findes også en bog om salater og en om grøntsager.