Bøger / faglitteratur

Iværksætterhåndbogen


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 10. dec. 2019

Er du allerede iværksætter eller drømmer du om det? Så er der god hjælp at hente i nyrevideret håndbog med tips og råd om fx idéudvikling, etablering, videreudvikling og drift.

"Når vi kan, så kan du også". Sådan lyder opfordringen til kommende iværksættere fra de to forfattere, Dorthe Klyvø og Hanne Wick, som selv er iværksættere. Forfatterne skriver bl.a.: "Denne bog er til dig, der overvejer at starte din egen virksomhed i en eller anden form. Den er også til dig, der lige er gået i gang, eller har været i gang et stykke tid". Klyvø og Wich understreger, at de ikke kommer med "en stor Sandhed" om det at være iværksætter. En sådan findes netop ikke! Men der findes en række overvejelser og erkendelser, som er fælles for alle iværksættere. Bogen starter med en såkaldt "drejebog" for start af en virksomhed. Det er en gennemgang af beslutninger og handlinger, du skal igennem, før du kan starte din virksomhed. Andre overskrifter i bogen er fx "Holder idéen?", "Økonomi", "Salg og forhandling", "Markedsføring", "Netværk", "Struktur & gode vaner". Bogen indeholder cases fra iværksættere og forfatterne har interviewet 26 iværksættere i denne 3. udgave af deres bog.

Indbydende og velstruktureret håndbog, hvor de mange cases fra det virkelige iværksætterliv er et absolut plus.

3. udgave af bogen er revideret, fx med ny lovgivning om GDPR, og har 6 nye cases. Om at iværksætte findes fx også Iværksætterne.


Bibliotekernes vurdering

d. 4. aug. 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 4. aug. 2014

En bog for alle iværksættere og alle dem, som drømmer om at blive det.

2 entusiastiske iværksættere, Dorthe Klyvø og Hanne Wick, skriver her den praktiske håndbog der mangler. Sproget kan forstås af alle og udgangspositionen den praktiske. De skriver bl.a.: "Bogen er ikke-teoretisk og lige til at omsætte i praktisk brug. Alle, der har bidraget til denne bog, er eller har været iværksættere og har prøvet det selv." Først i bogen "drejebog til virksomhedsstart". Her er refleksionerne med de personlige overvejelser, fx de vigtige og svære spørgsmål: "Tør du?", holder ideen, "hvad driver dig" og selvfølgelig "Er der penge i din ide?" Håndbogen er pædagogisk opbygget med brug af tjeklister for alt, man bør tænke på som iværksætter, og har mange tekstbokse med citater og guldkorn fra andre iværksættere. Forfatterne kommer omkring et væld af emner, fx etablering, ejerskab, sikkerhed (forsikringer), økonomi, salg og forhandling, markedsføring, hjemmeside og sociale medier, netværk, udvikling på alle planer og fx krisehåndtering. Det er ikke en bog, man læser i et stræk. Den er til pluklæsning og til hurtige opslag. Yderligere materiale på http://ivaerksaetterhaandbogen.dk/.

Andre bøger fx Iværksætterens grundbog af Flemming Ettrup eller Fra start til styr på virksomheden af John Larsen. Skal jeg vælge kun en bog er mit valg nærværende nye.

Glimrende bud på en grundbog for iværksættere med lånere på mange biblioteker.


Børsen

d. 14. jan. 2015

af

af

Henrik Ørholst

d. 14. jan. 2015