Bøger / faglitteratur

Iværksætteri i praksis : din håndbog fra a-z


Beskrivelse


En praktisk håndbog til iværksætteri, der udspringer af det kommercielle uddannelsesforløb "Iværksætterpakken", som 4 iværksættere tilbyder. Har 14 meget praktisk orienterede temaafsnit og indeholder en del praktiske arbejdsark, fx en vigtig konkurrentanalyse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 14. sep. 2012

Målgruppen er iværksættere og de som måske gå rundt med en mere eller mindre spirende drøm om iværksætteri. Jeg forestiller mig bogen brugt som supplerende materiale fx til en handelsskoleopgave.

4 iværksættere samler her en praktisk håndbog eller gør-det-selv-guide til iværksætteri, der udspringer af det kommercielle uddannelsesforløb de tilbyder. Bogens forord er skrevet af Christina Holmboe, der er indehaver af Christina Watches. Overskriften på hendes forord lyder manede: "Heldet kommer til dem, der søger det." Bogen har 14 meget praktisk orienterede temaafsnit og indeholder en del praktiske arbejdsark, fx en vigtig konkurrentanalyse. Et arbejdsark i bogen er typisk opdelt med plads til at læseren selv skriver sit svar, fx på "Hvem er dine konkurrenter". Den type arbejdsark er erfaringsmæssigt svære at håndtere i bibliotekssammenhæng. Samlet set synes jeg netop bogen opfylder forfatternes mål om at være skrevet af iværksættere til iværksættere, og på den måde fungerer bogen umiddelbart fortrinligt. Pædagogisk godt er også et index, der fx gør det muligt at slå op under ordet "risici" og der få gode råd og tips.

Andre bøger er fx Start din egen virksomhed af Susanne Juhl, Iværksætterheld af Søren Hougaard og mere specielt Fra biks til business : når kvinder tænker vækst af Karen Lumholt.

Udmærket praktisk orienteret håndbog i iværksætteri, der også kan bruges til opslag. Især for større biblioteker.


Jyllands-posten

d. 9. okt. 2012

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 9. okt. 2012