Bøger / skønlitteratur til børn

Ivan møder en stegosaurus


Beskrivelse


Billedbog. Ivan har sit eget Dinoland, hvor hans legetøjsdinosaurer bor. En aften, hvor han ikke vil sove, hører han noget som piber og kradser henne fra Dinoland.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2016

af

af

Ole Laursen

d. 1. feb. 2016

Særligt for de dino-interesserede børn på 3 til 6 kommer her historien om Ivan, som en aften hører det pusle henne fra sit Dinoland.

Ivan har sit eget Dinoland med dinosaurer i plastic. Han kender navnene på dem alle sammen. En aften vil han ikke sove, og pludselig hører han kradse- og pibelyde fra Dinoland. De kommer fra stegosaurus. Bagest i bogen et faktaafsnit om stegosaurus. Det er Lisa Bjärbos første billedbog på dansk. Hun har stået bag 4 andre bøger for børn og unge, senest ungdomsbogen Alt jeg siger er sandt Den svenske freelance illustrator Emma Göthner er er nyt bekendtskab. Hun er uddannet indenfor grafisk design og illustration. Bogens illustrationer er skabt af tegninger med farvekridt og akvarel.

Dinosaurer er et ganske populært emne, men denne bog er en anelse kedelig og historien lidt tynd. Illustrationerne mangler generelt lidt udtryk og charme. Forsiden med Ivan på ryggen af Stegosaurus vil dog virke appellerende på børnene, og bagsideteksten lægger fint op til bogens indhold.

Ballade i sumpen er en lignende bog om legetøjsdinoer, der bliver levende. Den har lidt mere charme end "Ivan møder en stegosaurus".Informationer og udgaver