Bøger / faglitteratur

Ja! : sådan frigiver du din kreativitet


Beskrivelse


Om hvad kreativitet virkelig er og hvordan kreativ tænkning fungerer i prakis, byggende på erkendelser inden for kognitions- og neuronvidenskab.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2008

af

af

Lis Pedersen

d. 15. sep. 2008

Henvender sig til dem, der vil vide, hvordan hjernen arbejder, hvad kreativ tænkning er, og hvordan man kan udvikle den.

Forfatteren er cand. mag. i dramaturgi og multimedier, har bl.a. ansættelser ved universiteter og en stor it-virksomhed. Desuden har han sit eget konsulentfirma, og har skrevet Nærvær, 2007. I bogen beskriver han, hvad det er, der sker, når vi vil skabe nyt. Vi er i stand til ud fra få oplysninger at få ny viden og vi forstår at kombinere den viden med anden gammel viden. De bedste muligheder for at udvikle nyt er en stor grad af åbenhed, hvor man ikke lukker for en kommunikation, men er fleksibel, positiv og åben over for andre og over for nye ideer. Det er vigtigt at skelne mellem analytisk og kreativ tænkning: i analytisk tænkning arbejdes med givne oplysninger, fx matematiske opgaver. Holm Svendsen giver gode råd om, hvordan man får bedre møder med bedre resultater, når kreativ tænkning og holdning er grundlaget. Undervejs refererer han til ny forskning inden for bl. a. kognitionsforskning, kilderne er anført som noter. Sproget er enkelt, her kræves ikke specialviden for at forstå indholdet.

Bogen mikser tænkning, personlig udvikling og virksomheds- og mødekultur på en måde, som sjældent er set.

Det er en hurtigt læst bog, som jeg tror vil tiltale mange mennesker.