Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ja! Nej. (Måske -)


Beskrivelse


Toms mor vil gerne rydde op og smide ud, men Tom har svært ved at beslutte sig for, hvad han vil beholde. Hans irriterende storesøster, Delia, blander sig, hvilket ikke gør hans liv nemmere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2019

af

af

Julie Arndrup

d. 16. jan. 2019

Tom Gates er tilbage i fin og velkendt stil, i den 8. bog i serien. Humor og skørt familieliv for 8-12-årige.

Toms mor vil gerne rydde op og sortere og smide ud, men Tom har svært ved at beslutte sig for, hvad han vil beholde og hvad der må ryge ud. Det kan være svært at afgøre om det man ejer er noget værd, eller om man bare selv er glad for det. Hans irriterende storesøster Delia blander sig naturligvis også, som altid, hvilket ikke gør hans liv nemmere. I sidste ende bliver Tom reddet af sine bedsteforældre (fossilerne). Der er masser af skøre sidehistorier, Toms livlige fantasier og strøtanker i løbet af hele historien. Bagerst i bogen kan du lære, hvordan du laver en mappe til dine tegneserier og et fint kort til din mor.

Tom Gates er stadig sjov og underholdende, med en herligt skør, men også ret normal familie. Stilen med de mange doodles og tegninger blandet sammen med teksten fungerer rigtig godt, og gør bogen nemmere og sjovere at læse. Både piger og drenge der synes læsning er lidt kedeligt, bør stifte bekendtskab med Tom Gates.

Der findes en del bøger i samme genre, illustrerede og humoristiske, fx Wimpy Kid. [Bind] 1 og HundemandWimpy Kid. Bind 1 : Ikke en dagbogHundemandDer findes en del bøger i samme genre, illustrerede og humoristiske, fx Wimpy Kid. [Bind] 1 og .