Bøger / skønlitteratur / roman

Jack the Rippers lærling


Beskrivelse


Kirurgen Thomas Lindberg er en fanatisk beundrer af den berygtede seriemorder Jack the Ripper fra Victioria-tidens London. Han går over gevind og maltrakterer et lig efter Rippers metode. Thomas indlægges på psykiatrisk afdeling, og sagen dysses ned. Han udskrives men har mistet job og kone. Så opsøges han af en reinkarnation af selveste Jack the Ripper.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. sep. 2011

af

af

Vera Hollerup

d. 2. sep. 2011

Denne bog henvender sig primært til voksne. Bogens personer er voksne, og det er voksenlivets problematikker og mørke sider, der skildres. Forsiden med en rorschachtest-lignende blæk/blod-klat med et par stirrende onde øjne giver sammen med bogens titel en nogenlunde klar indikation af indholdet.

Forfatteren har bl.a. skrevet gyseren Let bytte, 2006. Den 38-årige Thomas er traumatiseret af en dominerende, voldelig mor, hvilket har gjort ham uegnet til at leve i normalt parforhold. Thomas er oprindeligt kirurg og har misbrugt et lig for at udleve nogle kunstneriske perversioner, som han er blevet inspireret til af sit store forbillede, den legendariske seriemorder, Jack the Ripper, der hærgede i viktoriatidens London. Thomas opsøges nu af Jack the Rippers reinkarnation i form af en kat. Katten, Jack skal lære Thomas at udtrykke sig kunstnerisk ved hjælp af de myrdede kvinders organer, tarme og blod. Det er en barsk og eksplicit splattergyser med psykologiske forviklinger. Blodet sprøjter i intervallerne mellem de psykiatriske diagnoser. Bogen er uhyre velskrevet, og man tænker ofte på gyserkoryfæerne, Dean R. Koontz og Stephen King. Bogen er godt disponeret; man fascineres af gruen, og spændingskurven er stigende, mens man bævende venter på det næste ulykkelige offer.

Man bør også læse Eksperimentet, 1994, af Dean R. Koontz. Den omhandler også forholdet mellem en morder og et dyr med særlige evner.

En velskrevet psykologisk splattergyser, som sarte sjæle bør undgå.