Bøger / faglitteratur / erindringer

Jæger : i krig med eliten


Beskrivelse


Jægersoldaten Thomas Rathsacks (f. 1967) beretning om farefulde specialoperationer med Jægerkorpset i internationale konflikter, hvor fjenden bl.a. er talebankrigere og al-Qaida-terrorister i Afghanistan og Irak.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2009

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 2. okt. 2009

Alene den massive mediedækning af bogen, forfatteren samt de politiske virkninger af den vil give den mange læsere og overflødiggør formidling. Uden denne ville bogen primært være af stor interesse for militært interesserede og læsere af spændende og realistiske bøger.

Den tidligere jægersoldat fortæller om sit liv med sin opvækst som baggrund for uddannelsen i militæret og sine 2 perioder som jægersoldat. Det gør han meget velformuleret, så i velovervejede og eftertænksomme beskrivelser tegnes et billede af en stærk og fascinerende personlighed. Jeg kan ikke vurdere, om de omdiskuterede beskrivelser af oplevelserne i Afghanistan som jægersoldat kan skade andre soldater i aktion, men de udgør centrale dele af bogen, uden at tage fokus fra helheden. Tilsvarende beretninger kan læses i romaner, men her er de virkelighed og forsynet med fotos.

Andre elitesoldater har skrevet om deres oplevelser i elitekorps, og fx McNab har også skrevet romaner på baggrund heraf. På samme måde har også almindelige, danske og udenlandske soldater skrevet om deres oplevelser som udstationerede og i aktion. Denne bog udmærker sig ved at være både aktuel og godt skrevet.

Bogens aktualitet og debatskabende effekt alene gør den til spændende læsning, men indholdet betyder endnu mere. Den stærke, personlige og velskrevne historie om en ung mands udvikling til elitesoldat og hans oplevelser som sådan kombineret med forfatterens tanker om livet bl.a. som soldat gør bogen meget interessant og relevant.


Politiken

d. 22. sep. 2009

af

af

Lars Erslev Andersen

d. 22. sep. 2009


Jyllands-posten

d. 24. sep. 2009

af

af

John Hansen

d. 24. sep. 2009


Berlingske tidende

d. 23. sep. 2009

af

af

Christian Brøndum

d. 23. sep. 2009