Bøger / skønlitteratur til børn / science fiction

Jægere i det grønne


Beskrivelse


Tegneserie. Fem korte punktnedslag i enkeltbegivenheder fra den fortsatte saga om pigen Navis, med fokus på hendes tilknytning til rumskibsuniverset Konvojen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. apr. 2012

af

af

Steffen Kronborg

d. 10. apr. 2012

Jægere i det grønne fra serien Krønikerne fra konvojen henvender sig til unge og voksne fans af serien Konvojen.

Science fiction-serien Konvojen fik i 2006 følgeskab af spin-off-serien Konvojen - Navis' ungdomsår, om hovedpersonens barndom og opvækst. Nu er der føjet endnu et kapitel til sagaen i form af den nye spin-off-serie, som dog adskiller sig stærkt fra de to andre udgivelsesrækker. Det første bind Jægere i det grønne indeholder fem korte 8-siders fortællinger, hver udført af en ny tegner og hver med relation til en bestemt begivenhed eller detalje i et af hovedseriens albums. Den ultrakorte form gør det svært at give de små historier et meningsfyldt indhold, men det er heller ikke handlingen, der er hovedsagen her. Den nye spin-off-serie er tænkt som en slags hyldestforum for hovedserien, hvor forskellige tegnere har givet deres visuelle udlægning af Konvojen-universet. Den første af kortfortællingerne er tegnet af tegneren bag Konvojen - Navis' ungdomsår, Munuera; men ellers er der ingen grafisk tilknytning til hovedserien i den nye series ret diffuse billedside.

Hyldestalbums til jubilerende eller netop afdøde tegneserietegnere er ingen ny foreteelse; men en hel udgivelsesserie som hyldest til en anden udgivelsesserie hører til sjældenhederne.

Der er næppe mange læsere af serien Konvojen, som har spekuleret over de detaljer, som danner afsæt for handlingen i det nye albums fem korthistorier. Men serien må have mange inkarnerede fans, for i dens hjemland er der udkommet 6 bind med Krønikerne fra Konvojen.