Bøger / faglitteratur til børn

Jagerfly


Beskrivelse


Emne: jagerfly ; militærfly Niveau: folkeskoleniveau Målgruppe: for 10 år ; for 11 år ; for 12 år DK5: 62.629 Originaltitel: Fighter planes Med litteraturhenvisninger Vedtagen serietitel: Fakta plus Indhold: Hvad er en jagermaskine? ; Dødbringende våben ; Hundeslagsmål ; I cockpittet ; Jagermaskinen bliver født ; Flyver-esser ; Behov for fart ; Slaget om England ; Krigens rovfugle ; Jagere til søs ; Den første jetjager ; Hurtigere end lyden ; "Usynlige" jagere ; HUD ; Luft-til-luft-missiler ; Undvigelse ; Principperne ved flyvning ; På jorden ; Hangarskibe ; Multirolle-flyvemaskiner ; De bedste af de bedste ; Ud med faldskærm ; Tankning i luften ; Fremtidens jagere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. feb. 2017

af

af

Lars Larsen

d. 23. feb. 2017

Rigt illustreret faktabog om jagerflyenes historie og anvendelse i luftkrig siden 1. verdenskrig. Til 10-12-årige og god til oplæsning og billedlæsning fra 6 år.

24 kapitler om jagermaskinens udviklingen fra de første fly med påmonterede maskingeværer til nutidens næsten usynlige fly og fremtidens ubemandede kampfly. Teksten suppleres af fotos, tegninger og tegneserier. Der er beretninger om berømte jagerpiloter, fx Den røde Baron, beskrivelser af teknik og våben og et dobbeltopslag om det indre af en Eurofighter Typhoon og cockpittet i en Saab Gripen. Bogen afsluttes af en litteraturliste, ordliste, stikordsregister og en enkelt webadresse.

Bogen kommer godt rundt om emnet, og fortæller levende om kampflyets udvikling og betydning siden 1. verdenskrig. Billederne og de tilhørende tekster er rige på informationer, og bogen giver mange spændende oplysninger om teknik og berømte jagerpiloters bedrifter.

En erstatning af eller supplement til Ole Steen Hansens LuftkampJagerflyKampfly og Ian Grahams Jagerfly og KampflyEn erstatning af eller supplement til Ole Steen Hansens Luftkamp og Ian Grahams og KampflyEn erstatning af eller supplement til Ole Steen Hansens Luftkamp og Ian Grahams Jagerfly og .