Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Jaget i mørket


Beskrivelse


Krimi. Daniel er på vej hjem fra fest, da han hører skud i den øde fabrik. Han går ind for at se, hvad der sker. Det bliver den værste nat i hans liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. feb. 2009

af

af

Mads Overmark

d. 13. feb. 2009

Udgivelse nummer 15 i serien af krimier, der kan læses uafhængigt af hinanden. Bøgerne henvender sig til børn i fjerde klasse, fra 10 år og til ældre læsere, der har behov for en enkel og overskuelig handling. Bogen kan bruges som læsetræning, fritidslæsning og som en del af et arbejde med genrelæsning.

Forfatteren har før lavet et par titler i denne serie: Hvor er liget og De døde i den tågede by, men han er nok mest kendt for sine historiske romaner. Daniel er på vej hjem fra en klassefest, da han hører skud. Han vil undersøge sagen og bliver hvirvlet ind i en jagt på liv eller død. Der er fuld fart på fra start til slut med en pænt stigende spændingskurve. Det vil sikkert appellere til en del af de børn, som ellers ikke har den store lyst til at læse. Sproget er ret ukompliceret og velegnet til målgruppen. Forsiden er lavet af Birgitte Frier Steward og viser en meget bange dreng, der er trængt op i en krog. Bogen er nem at identificere for de børn, som holder af serien.

Bogen ligner sine forgængere i serien og bringer ikke noget nyt til den enorme mængde af uhygge- og krimibøger, der udgives til målgruppen.

En aktionmættet fortælling med god appel til mindre dygtige læsere i 5.-6. klasse.