Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Jagten på Benny


Beskrivelse


Det skal snart vise sig at være en dårlig idé, da Foxy beslutter at tage sin nye hundehvalp Benny med i skole. Hvalpen stikker nemlig af, og Mikkel må sammen med Foxy på en vanvittig jagt igennem byen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. aug. 2016

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 4. aug. 2016

Første to bind i en ny serie om vennerne Foxy og Mikkel og resten af deres klasse, 3.U., på Svipstrup Kommuneskole. De sjove og actionmættede bøger vil egne sig til både selvlæsning fra 8-9 år og til højtlæsning.

I "Jagten på Benny" tager Foxy sin nye hundehvalp Benny med i skole. Da hunden stikker af må Mikkel hjælpe sin veninde med at genfinde den. De får heldigvis hjælp af et par af byens drankere og deres noget tvivlsomme sporhund Baldur, men inden det umage eftersøgningshold genfinder Benny har de trukket en lang hale af forviklinger efter sig. I "Kødbollekrigen" gør klassens nye dreng Wilhelm sig uheldigt bemærket ved at plante en kødbolle i Foxys hår. Foxy opfatter episoden som en klar krigserklæring, og begynder straks at planlægge sin hævn over Wilhelm. En hemmelighed får imidlertid kødbollekrigen til at tage en helt ny drejning. Teksten brydes af sort-hvide tegninger, talebobler og faktabokse.

Der er fart over feltet og masser af sjove og skøre episoder. Humoren er skæv, sproget nutidigt og Niels Rolands sort/hvide illustrationer passer godt til historien.

Den humoristiske og satiriske stil minder om fx En tøsedrengs dagbogTapper-tvillingerne går i krig (mod hinanden) og Tapper-tvillingerne går i krig (mod hinanden), sidstnævnte handler også om hævnDen humoristiske og satiriske stil minder om fx En tøsedrengs dagbog og , sidstnævnte handler også om hævn.