Bøger / skønlitteratur til børn / gå på opdagelse

Jagten på de forsvundne flunker


Beskrivelse


Billedbog. De onde flunker er kommet til Jorden. Agent Victor V.I.P. prøver at fange dem, men det er svært at finde dem i mylderet på bogens sider.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

C. E. Hald (skole)

d. 18. dec. 2018

Cera/Ramis' billedbog er på sin egen måde inspireret af Smølfernes ensartede figurer, af Scarrys humoristiske scenerier med utallige detaljer, og af Holger-bøgernes mylder af personer. Her errablende vanvid uden smålig hensyntagen til folks sarte følelser, videnskabens grundlag eller historisk/biologiske facts. Én flok 'funk'er' er sluppet væk fra en fjern galakse. De skal fanges ogbringes hjem af agent Victor V.I.P.; men han behøver hjælp fra unge jordboere. Først skal de på hver af de 12 dobbeltsiders meget store myldrebilleder (42x 31 cm) finde de små funker til Victor.Det står beskrevet i en kort intetsigende tekststump, der markskrigerisk forsøger at gøre agent Victors indsats spændende og interessant. Jeg krummede tæer! Efter teksten er der et indrammet felt.Heri nævnes 8-10 ting/personer, man også skal lede efter på siden. Det er rent tvangskiggeri; for der er ingen sammenhæng i udvælgelsen, og enhver anden situation kunne være valgt med lige så storret. Hele læsefelteter sproglig svært, og det kan ikke klares før i 5. kl. Det kan til gengæld de fandenivoldske, crazy-komiske tegninger. De kan more fra 0. klasse og langt op. Makkerparret erikke kendt herhjemme; men slutbemærkningen: 'På gensyn, venner!', antyder måske nye bind.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Walther Knudsen

d. 18. dec. 2018

Hvis Holger er med i denne 'find-Flunkerne-i-stedet-for-Holger' myldrebilledbog, så har jeg ikke kunnet finde ham. Men ellers svæver hans ånd over vandene, selv om Holgerbøgerne jo heller ikkebygger på en original ide; der findes faktisk forgængere. Her skal i hjælpe agent Victor V.I.P. (som vi i øvrigt ikke bliver præsenteret for) med at fange de onde rumvæsener, Flunkerne. Flunkerneer små diabolsk udseende skabelonfigurer, der gemmer sig på de myldrende opslag. Hovedhandlingen er i øvrigt totalt ligegyldig, men det er bemærkelsesværdigt så aggressive og morbide de tusindvisaf små episoder, der fylder siderne, er. De to spanske ophavsmænd synes at være stærkt inspirerede af landsmanden Ibanez, hvis tegneserie Flip og Flop, dyrkede samme morbide humor. Siderne flydermed afskårne næsetippe og ører, i al uskyldighed naturligvis. Af samme grund vil bogen især henvende sig til de over 7-8-årige.