Bøger / skønlitteratur til børn / fantasy

Jagten på det hellige barn


Beskrivelse


Sanaa er en ung pige i riget Beited, hun arbejder på en kro, og risikerer et uønsket ægteskab. Hun flygter sammen med dværgen Oka. Hun leder efter sin egen ukendte mor, men møder først Raku og et lille barn, som også jages af de onde, anført af fyrst Varg.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2009

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 12. aug. 2009

Fantasy-bog til fritidslæsning for børn, nok især piger, fra 12 år.

Forfatter kendes for et par bøger i W.I.T.C.H-serien, samt tre andre børnebøger især for piger på 8-12 år. Denne nye bog er i den eventyrlignende ende af fantasy. Her er forbyttede børn og identiteter i en veldisponeret og forholdsvis original historie, der selvom den indeholder mange traditionelle elementer alligevel formår at tviste historien tilstrækkelig meget til, at den overrasker og fungerer. Det viser sig, at Sanaa ikke bare hjælper og passer på det lille barn, som de onde jager, men at hun også selv er en af dem, den onde fyrst Varg har jaget pga. hendes slægtsforhold og pga. spådommen om, at hun kommer til at bære Den Hellige Byrde ved sit hjerte. I den vinkel er det også en fin dannelsesroman. Sanaa ved mere om sig selv, hendes evner og slægtsforhold, da historien slutter. Sprogligt fungerer bogen rigtig flot. Den er levende og spændende fortalt, uden at sproget bliver unødigt vanskeligt eller fladt. Sprogligt balancerer den flot i forhold til historien. Forsiden fungerer, og bagsideteksten er passende.

Denne bog er i familie med Lene Kaaberbøls bøger i serien om Skammerens datter og læsere der kunne lide de bøger vil næppe blive skuffet her, bortset fra, at der ikke er flere bøger - pt. - om Sanaa.

En vellykket fantasybog, hvor eventyr og spænding bruges til at skabe en fin lille dannelseshistorie, som fungerer og underholder, og giver læserne, især piger, lidt at tænke over.


Børn & bøger

Årg. 62, nr. 7 (2009)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 62, nr. 7 (2009)